HABERLER
13-01-2023 15:50

POLİS VE ZABITA BİRLİKTE DENETLİYOR

 

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehir merkezinde kaldırıma araç parkı denetimi yaptı. İl Trafik Şube ekipleri ile birlikte yürütülen denetimler kapsamında 7 araca toplam 3 bin 24 TL idari para cezası uygulandı.

Düzce Belediyesi şehir merkezinde yaya trafiğini tehlikeye atarak kaldırım üzerine park eden araçlar için denetim düzenledi. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri ile birlikte yapılan denetimler kapsamında kural dışı hareket eden 7 araç sahibine 3 bin 24 TL idari para cezası uygulandı.

KALDIRIM YAYALARIN KULLANIMI İÇİN

Vatandaşların yaya olarak hareket etmesini kısıtlayan araçlar arasında ağır tonajlıların da olması dikkat çekerken Zabıta Müdürlüğü yaptığı açıklamada kaldırımların sadece yayalara ait olduğunu belirterek “ yaya vatandaşlarımızın şehir merkezindeki hareket kabiliyetini kısıtlayan ve özellikle bebek arabası kullananlar için tehlike arz eden kaldırıma araç park edilmesi hususunda denetimlerimizi sıklıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Polis ekipleri ile koordine biçimde yürüttüğümüz denetimlerimizde cezai yaptırıma maruz kalmak istemeyen sürücülerinden kaldırımlara araç bırakmamalarını rica ediyoruz. Yollar araçlar için, kaldırımlar çocuklarımız, bebekli ve yaya vatandaşlarımız içindir. Bu konuda hassasiyet gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.