HABERLER
19-12-2022 15:27

SPOR AKADEMİSİ GÜREŞÇİLERİNDEN BİR BAŞARI DAHA

Düzce Belediyesi Spor Akademisi sporcuları, Bursa’nın Kestel ilçesinde gerçekleştirilen Geleneksel Reşit Karabacak Serbest Güreş Turnuvasında 6 madalya kazanarak büyük bir başarı elde etti. Türkiye Şampiyonu sporcumuz Göktuğ Akbal Kocaeli’nin ardından Bursa’da da şampiyon oldu.

Düzce Belediyesi Spor Akademisinin güreş sporcuları, Kocaeli'de düzenlenen Serbest Güreş Turnuvasının ardından Bursa’da düzenlenen Serbest Güreş Turnuvasına da damga vurdu.

Bursa'nın Kestel ilçesinde düzenlenen ve 16 ilden toplam 280 sporcunun katılım sağladığı Geleneksel Reşit Karabacak Serbest Güreş Turnuvasına, Düzce Belediyesi Spor Akademisi, 2 antrenör ve 10 sporcu ile katılım sağladı.

U-15 kategorisinde gerçekleştirilen turnuvada 38 kilogramda mücadele eden Gökhan Öztürk’ün ikinciliği elde ettiği turnuvada aynı kiloda mindere çıkan Kazım Görgün ise üçüncü oldu.

41 kilogramda mindere çıkan Spor Akademisi sporcularından Ensar Demirbayraklı üçüncü olarak turnuvayı tamamlarken, 48 kilogramda mücadele eden Türkiye Şampiyonu Milli Sporcu Göktuğ Akbal, kilosunda birinciliği elde ederek Düzce’ye bir kez daha gurur yaşattı.

Turnuva da 52 kilogramda mindere çıkan sporcularımızdan Alper Akbal ikinci olurken, Onur Sala ise üçüncü olarak kürsüye çıktı.

Müsabakaların ardından kısa bir değerlendirme yapan Milli güreş antrenörü İsmail Ünal, “Sporcularımız geçtiğimiz hafta Kocaeli ilinde büyük bir başarı kazandı. Ardından Bursa Kestel’deki turnuvaya geçtik ve burada da bize yakışanı yaparak başarımızı sürdürdük. Sporcularımızı tebrik ederken, turnuvalara katılmamız için yanımızda olduklarını sürekli hissettiren, bizleri yalnız bırakmayan ve desteklerini esirgemeyen Düzce Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü’ye, Spor Akademisi Başkanımız Muzaffer Leblebici’ye, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz İsa Yazıcı’ya, Düzce Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürümüz Yasin Tüfekçi’ye çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.