HABERLER
01-12-2022 17:43

TÜM İMKANLAR DEPREMZEDELER İÇİN SEFERBER EDİLDİ

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 23 Kasım depremiyle birlikte sahaya inerek devletin tüm kurumlarıyla uyum içerisinde gerçekleştirdiği çalışmalarla vatandaşların depremden çok fazla etkilenmemeleri için büyük çaba sarf etti. 

Düzce Belediyesi, 23 Kasım tarihinde yaşanan depremle birlikte tüm ekiplerini seferber ederek yaşanabilecek sorunların hızlı şekilde çözüme kavuşturulmasına ön ayak oldu Zabıta Müdürlüğü bu çerçevede depremin olduğu sürecin ardından sahaya inerek ulaşımın sağlanmasından hasarlı bölgelerin güvenliğine ve düzenin sağlanmasına kadar birçok çalışmayı başarılı şekilde yerine getirdi.

ÇADIR KURULUMUNDAN YÖNLENDİRMEYE
Devlet kurumlarının ilk gün itibariyle Düzce’ye gelerek yaptıkları çalışmalara destek sağlayan Zabıta Müdürlüğü bu çerçevede 16 personeliyle birlikte çadır kurulumlarına yardımcı olurken, ekipler tarafından deprem nedeniyle evlerine giremeyerek park ve sokaklarda konaklamak durumunda kalan vatandaşların yurt ve spor salonlarına yönlendirilmesi çalışmaları da gerçekleştirildi.

ÜNİVERSİTELİLER MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLDİ
Ekipler, depremin ardından başta üniversite olmak üzere okulların tatil edilmesiyle birlikte oluşan yoğunluğu sağlıklı şekilde işlemesi için Düzce Belediyesi Ulaşım A.Ş. ile ortak çalışma yürüterek öğrencilerin otogara gelmeleri, ek seferler ayarlanarak memleketlerine gönderilmelerini sağladı.

BACA VE ÇATI HASARLARINA MÜDAHALE DESTEĞİ
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri tarafından gerçekleştirilen hasar tespit çalışmalarına da personel taşımacılığı noktasında destek veren Zabıta Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü ile koordineli şekilde baca ve çatı hasarları yaşanan bölgelerde olumsuzluk yaşanmaması, aynı zamanda hasarlı yapıların geçiş alanlarının çevre güvenliğini almayı ihmal etmedi.

ŞİKAYETLER HIZLI ŞEKİLDE GİDERİLDİ
Erzak ve sosyal yardımların dağıtılması noktasında sorun yaşanmaması için de ekiplerini görevlendiren Müdürlük, düzenin sağlıklı işlemesi ve şikayetlerin hızlı şekilde değerlendirilmesini de nöbetçi personelleri ile sürdürmeye devam etti.

Özellikle Millet bahçesi ve Anıt park civarında geceleri herhangibir olumsuzluk yaşanmaması için de görevlendirme yapan Zabıta Müdürlüğü, mevcut çalışmalarının devamlılığını da sağlamayı sürdürdü.