HABERLER
29-11-2022 12:33

“DEVLETİMİZİN TÜM KAYNAKLARI DÜZCE İÇİN SEFERBER”

Düzce’de meydana gelen deprem sonrası devletin zirvesi Düzce’ye gelirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün yaptığı Kabine Toplantısı’ndan önemli kararlar çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrası yaptığı açıklamada; iki büyük depremden 23 yıl sonra bir kez daha sarsılan Düzceliler için bir hafta içinde 87 Milyon TL gönderildiğini duyurdu.

Düzce’de merkez üssü Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde depremin ardından devletin zirvesi Düzcelileri yalnız bırakmadı. Geçen bir hafta içinde hızlıca oluşturulan yaşam alanlarında vatandaşların ihtiyaçları giderilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün toplanan Kabine önemli kararlar aldı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremden etkilenen Düzce için 87 Milyon TL acil yardım ödeneği gönderildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğini, 23 Kasım sabah erken saatlerde Düzce’de meydana gelen 5,9 şiddetindeki sarsıntıyla bir kez daha hatırladık. Önemli bir yıkıma ve kayba sebep olmayan bu depremin ardından bakanlarımız ve tüm kurumlarımız vatandaşlarımızın yanında yer almış, gereken destekler sağlanmıştır. Bu çerçevede, afetzedeler için binin üzerinde araç, 5 bin 500’e yakın personel görev yapmış, 4 bin aile çadırı kurulmuş, 9 mobil mutfak ile 105 bin set sıcak yemek dağıtılmıştır. Acil yardım ödeneği olarak 87 milyon lira deprem bölgesinde kullanılmış, 7 bin 500 haneye eşya desteği verilmiş, ayrıca 11 bin hanenin hafif hasarının tamiri için destek sağlanması kararlaştırılmıştır. Depremde ağır hasar aldığı tespit edilen Düzce Merkez ile Cumayeri, Çilimli, Gölyaka ve Gümüşova ilçelerimizdeki 457 konutun yerine daha önceki afetlerde olduğu gibi TOKİ tarafından yenileri süratle inşa edilecektir. Rabbim ülkemizi her türlü afetten, kazadan, beladan muhafaza eylesin.”

“DEVLETİMİZ, MAĞDUR OLAN VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA”

Depremin gerçekleştiği ilk dakikalardan itibaren hemşehrilerini yalnız bırakmayan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü de Kabine Toplantısı sonrası deprem yardımlarını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tüm Düzceliler adına teşekkür etti. Yaptığı paylaşımda devletin tüm imkanlarının seferber olduğunu yineleyen Başkan Özlü şu ifadelerde bulundu: “Yaşadığımız deprem sonrası, mağdur olan hemşehrilerimiz için devletimiz tüm kaynaklarını seferber ediyor.  Sayın Cumhurbaşkanımızın bugün açıkladıkları destekler ve konut projesi Düzce’mize hayırlı olsun. Tüm hemşehrilerim adına Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum.”