HABERLER
14-11-2022 11:15

BAŞKAN ÖZLÜ TRT HABER'İN CANLI YAYIN KONUĞU OLDU

12 Kasım Düzce Depreminin yıl dönümünde tüm yurtta eş zamanlı olarak “Çök-Kapan-Tutun Deprem Anı Tatbikatı” yapıldı. Tatbikatın ardından TRT Haberin canlı yayın konuğu olan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü; “Belediye olarak yapılaşma konusunda hassasiyet gösteriyoruz” ifadelerini kullandı. 


12 Kasım  Düzce Depremi’nin 23'üncü yılı nedeniyle Türkiye geneli ve KKTC'de "Deprem Anı Ülke Tatbikatı" gerçekleştirildi. Gün boyu Anıt Park Meydanında hazırlanan alanda vatandaşlara afetlere ilişkin bilgilendirme yapıldı. Anıt Park Meydanındaki etkinliğe, Düzce Valisi Cevdet Atay, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, depremde hayatını kaybedenlerin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Tatbikat öncesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Merkezi'nden yönetilen tatbikat için 'Düzce, İstanbul, İzmir, Elazığ, Kahramanmaraş, Erzurum ve KKTC'den yapılan canlı yayın bağlantılarına katılarak, il yöneticilerinden bilgi aldı. Düzce ile yapılan canlı bağlantıda, İl Müftüsü Rüstem Can 12 Kasım 1999'daki depremde hayatını kaybedenler için dua etti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, da "Çök-Kapan-Tutun Deprem Anı Tatbikatı"na dakikalar kala bir video mesaj yayınladı.
Canlı bağlantıların ardından saatler 18.57’yi geçe tüm Türkiye'de eş zamanlı "çök-kapan-tutun" tatbikatı gerçekleştirildi.

BAŞKAN ÖZLÜ TRT HABERE KONUŞTU
Tatbikatın ardından TRT Haber Anıt Park Meydanından canlı yayın gerçekleştirdi. Programa konuk olan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü yeni bir şehir inşa edildiğine dikkat çekti.

“KONUT STOĞUMUZ YÜZDE 75-80 ORANINDA YENİ”
“Deprem yönetmeliğinin ön gördüğü tüm şartları harfiyen yerine getiriyoruz” diyen Başkan Özlü; “1999 depreminden sonra Düzce’de yeni bir şehir inşa edildi. Şu anda bizim konut stoğumuz yüzde 75-80 oranında yeni. Bu yeni yapılanmada deprem yönetmeliklerinin ön gördüğü bütün şartları harfiyen uyguluyoruz. Örneğin Belediyemiz bir bina yapımına, fabrika yapımına ruhsat verirken yönetmeliklerin ön gördüğü standartlardan taviz vermiyoruz. Dolayısıyla Düzce, yatay mimaride şekillenen, deprem standartlarından asla taviz vermeyen bir konutlaşmaya gidiyor. Düzce’de bundan sonra olası bir depremde 1999 yılındaki hasarın olmayacağını düşünüyoruz. Geçtiğimiz depremde 100 birim zarar gördüysek bu defa bu oranın 10 birime kadar düşeceğine inanıyorum” dedi.

“OLASI BİR DEPREME KARŞI TEDBİRLERİMİZİ ALDIK”
Düzce’nin olası bir depreme her zamankinden daha hazır olduğunu dile getiren Başkan Özlü; “Özellikle Batı Karadeniz bölgesi bu afetlere çok maruz kalan bir bölge. Deprem yaklaşık  30 yıllık periyotlar ile bu bölgede tekrarlanan bir hadisedir. O yüzden biz her zamankinden daha fazla depreme hazırız. Depreme karşı tedbirlerimizi almış durumdayız. Ülke çapında, tüm Türkiye’de duyarlılık son derece fazla. Özellikle 12 Kasım Düzce depreminin 23. Yıl dönümünde yapılan tatbikatın ulusal ölçekte yapılıyor olması bunun bir göstergesidir. Ben bu çerçevede İçişleri bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya teşekkür ediyorum. Tüm Türkiye’de bir tatbikat gerçekleşti biz de bunun bir parçasıydık. Düzce’nin deprem konusunda özellikle Belediye olarak yapılaşma konusunda hassasiyet gösterdiğimizi tekrarlamak isterim” ifadelerini kullandı.