HABERLER
12-11-2022 11:56

DR. FARUK ÖZLÜ’NÜN 12 KASIM MESAJI

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü 12 Kasım Düzce Depremi’nin 23. yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, büyük bir yıkıma sebep olan 12 Kasım Düzce Depremi’nin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yaşanan büyük afette Düzce’de yaşanan yıkımından büyük dersler çıkardıklarını söyleyen Başkan Özlü mesajında şu ifadelere yer verdi:
“12 Kasım Depremi, Ağustos’ta yaşanan felaketin üstüne Düzce’mizi bir kez daha yıkıma uğratmış, çevre illerden de hissedilmiş büyük bir afettir. Şehrimizde meydana gelen yıkım ve hasarın ardından bugün 23 yıl geçti. Bu süre zarfında şehrimizde depremin izlerini silmeye çalışmakla kalmadık, vatandaşımızın afet bilincini geliştirmek için gereken her adımı attık. Valiliğimiz ve belediyemiz işbirliği içinde yeniden inşa edilen şehrimizde kurallara uygun yapılaşmaya büyük özen göstermektedir. Cumhurbaşkanımızın sürekli telkinde bulunduğu “Yatay Mimarı” konusunda da Düzce bölgesinde örnek teşkil eden nadir şehirlerden biri halindedir. Ülkemizin, Düzce’mizin deprem bölgesi olduğu gerçeğini unutmadan, tedbirlerimizle çalışmaya devam ediyoruz, edeceğiz.  Bu vesile ile 12 Kasım Düzce Depremi’nde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sevenlerine başsağlığı  ve sabırlar diliyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun.”