HABERLER
04-11-2022 12:31

KAMUOYUNA DUYURU

KAMUOYUNA DUYURU

Kıymetli Düzceliler,

Düzce’yi Spor ve Sporcu şehri yapmaya kararlıyız.

Bu maksatla, biri şehrin güneyinde (Şıralık), diğeri kuzeyinde (Bağlantı yolu) olmak üzere iki adet spor kampüsü inşa etmeyi planladık. Bunlardan; Kuzey’de (Bağlantı Yolu üzerinde) yer alacak Ana Stad’ımızı yatırım programına aldık. Ancak zeminde ciddi bir dolgu işlemi bulunmakta, halen dolgu çalışmalarımız da devam etmektedir.

Bağlantı yolu üzerinde ana stadımız yapılana kadar, Güney Spor Kampüsü’nde mevcut 4800 kişilik şehir stadımız yerine 7200 kişilik bir yedek stad inşa ediyoruz.

TFF standartlarına göre inşa edilecek bu stadın maliyet etkin ve eksiksiz olarak kullanıma hazır hale getirilebilmesi için şehir merkezindeki 18 Temmuz Stadyumu’nda bulunan Maraton tribününün kış şartları başlamadan taşınma işleminin yapılması kararlaştırılmıştır.

Maraton tribün dışında kalan diğer kısımlar yine şehir merkezinde aynı yerinde yedek stad bitirilene kadar faal bir şekilde kalacak ve 3000 kişilik kapasitesi ile hizmet verecektir.

Bildiği üzere; Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı lig ortasında, futbol müsabakaları devam ederken yenilenmiş ve süreç sorunsuz şekilde tamamlanmıştır.

Mevcut durumda, Şıralık’ta inşa ettiğimiz yedek stadımızın üç cephesi ve zemin çalışmaları tamamlanmış olup 18 Temmuz Stadyumu’nda bulunan Maraton Tribün, çelik konstrüksiyon yapısı itibariyle birebir aynı şekilde yedek statta kurulmak üzere taşınmaya başlanacak ve ikinci yarı açılış karşılaşmasına yetiştirilmeye çalışılacaktır.

Yedek stadyum; donanımı, müsabaka hazırlık ve hakem odaları, taraftar kapasitesi ve zemin özellikleri bakımından TFF’nin stadyumlar ile ilgili standartları göz önünde bulundurularak inşa edilmektedir. Bu konuda Düzce Cam Düzcespor’umuza gönül veren herkes müsterih olmalıdır.

Düzce’miz bölgesinde sporun ve sporcunun merkezi olacaktır, bunun için her imkânı değerlendirmeye kararlıyız. Bu maksatla Düzce’mize 2 adet “Spor Kampüsü” inşa etmeyi planladık ve çalışmalara başladık.

Düzce Cam Düzcespor’umuzun başarıları ile bize yaşattığı gurur; takımımızı daha nezih şartlara kavuşturmak için imkanlarımızı seferber etmeye olan şevkimizi artırmaktadır.

Spor ve Sporcu şehri Düzce için çalışmaya devam ediyoruz.

Düzce Cam Düzcespor taraftarına ve kıymetli yönetimine, teknik heyetine ve sporcularımıza, bu süreçte yapacağımız çalışmalarımızdaki anlayış ve destekleri için teşekkür ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile arz olunur.

 

                                                                                                                                                                                                       Düzce Belediyesi