HABERLER
22-10-2022 17:13

ÖZEL ÇOCUKLAR ÜNİVERSİTEDE AĞIRLANDI

Düzce Belediyesi Çocuk Üniversitesi göçmen çocukların ardından özel çocukları da ağırladı. Çocuk Üniversitesindeki atölye çalışmalarına katılan özel çocuklar gönüllerince eğlendi, spor ve resim yaptı.

Düzce Belediyesi Kültür İşler Müdürlüğü bünyesinde Bilim Merkezi binasında faaliyet gösteren ve 2022-2023 eğitim yılına 610 öğrenci ile kapılarını açan Çocuk Üniversitesine ilgi devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde mülteci ve göçmen çocuklarını ağırlayan üniversite son olarak Yeşil Düzce Özel Eğitim ve Uygulama Okulu öğrencilerini misafir etti.

ATÖLYE EĞİTİMLERİNE KATILDILAR

Atölye çalışmalarına katılan özel çocuklar ilk olarak görsel tasarım sınıfında resim yaptı. Kendilerini resimle ifade eden çocuklar daha sonra cimnastik sınıfında neşe içinde spor yaptı. Çocukların sosyalleşmesi ve kendilerini ifade etmeleri için tüm olanakların seferber edildiği Çocuk Üniversitesinde özel çocuklar da farklı bir ortamda etkinliklere katılmalarının sevinci gözlerinden okundu.

HAFTADA BİR ATÖLYELERE KATILACAKLAR

Haftanın bir günü Düzce Belediyesi Çocuk Üniversitesi atölyelerinde eğitim görecek olan özel çocuklar son olarak ellerinde darbuka ve teflerle şarkılar söyleyip dans ederek günün tadını çıkardı. İlk defa uygulanan program ile her hafta farklı özel öğrenciler Çocuk Üniversitesinde ağırlanacak.