HABERLER
04-10-2022 19:52

BİNALİ YILDIRIM’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Düzce Üniversitesi 2022-2023 Akademik yılı açılış töreni AK Parti Genel Başkan Vekili ve Türkiye Cumhuriyeti'nin son Başbakanı Binali Yıldırım'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Açılış töreninde konuşan Yıldırım, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün güzel hizmetlere imza attığını belirterek, “ Diğer belediyelere model projeleri hayata geçiriyor. Kendisini takip ediyor ve tebrik ediyorum” dedi. 

Düzce Üniversitesi 2022-2023 Akademik yılı açılış töreni, geniş katılımla gerçekleştirildi. Programa; Türkiye Cumhuriyeti Son Başbakanı ve TBMM 28. Başkanı Binali Yıldırım, Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Milletvekilleri Fahri Çakır ve Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekci, Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir ile protokol üyeleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış programında Düzce Üniversitesi’ne birincilikle yerleşen Tıp Fakültesi öğrencisi Muhammet İkbal Demir ilk konuşmayı yaparken ardından kürsüye gelen Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni onur konuğu olarak ülkemize büyük hizmetlerde bulunan Binali Yıldırım'ı ağırladıklarını dile getirerek katılımları için kendisine teşekkür etti.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BÜYÜK YOL KAT ETTİ 
Türkiye Cumhuriyeti son Başbakanı ve AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, ülkemizin son 20 yılda eğitime erişimin çok zor olduğunu belirterek, “ Üniversitelere girişlerde kadınların yüzde 19 oranını yüzde 49’a çıkardık. Kadın akademik personel sayısı erkekleri geçti. 20 yıldır biz bu mücadeleyi veriyoruz” dedi. Düzce Üniversitesi'nin 33 bin öğrencisi ve 3 bin akademik ve idari personeli ile büyük mesafe kat ettiğinin altını çizen son Başbakan Binali Yıldırım, gençlere hitaben de; “ Bunlar sizin altın yıllarınız. Öğrencilik ne gerekiyorsa onu yapın. Her alanda kendinizi donanımlı hale getirin” tavsiyelerinde bulundu. 

"ÖZLÜ, GÜZEL HİZMETLERE İMZA ATIYOR"
Konuşmasında Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye de yer veren Binali Yıldırım, “ Faruk Bey benim Başbakanlığım dönemimde bakanlık yaptı. Ülkemize çok iyi hizmetleri dokundu. Şimdi de kendi memleketinde güzel hizmetlere imza atıyor. Diğer belediyelere model olacak projeleri hayata geçiyor. Kendisini tebrik ediyorum” ifadelerinde bulundu. 

"EN İYİSİ OLUN"
Akademik yıl açılışında kürsüye gelen Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Binali Yıldırım Başbakanlığı döneminde Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Bilim Merkezi’nin Düzce’de kuruluşunda destekleri olduğu için teşekkür ederek sözlerine başladı. Ardından öğrencilere hitap eden Özlü, “ Düzce’ye tercih etmekle en doğru tercihi yaptınız. Düzce’de aradığınız her şeyi bulacaksınız. Üniversite döneminde bir konferansta öğrendiğim düsturu anlatmak benim görevim. Hangi mesleği seçecekseniz onda en iyisi olun. En iyi mühendis olun, en iyi doktor olun. En iyisi olun düsturunu gelecek nesillere aktarmayı görev biliyorum” dedi. 
AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, ise Düzce Üniversitesi’nin yeni kurulmasına rağmen köklü bir eğitim geçmişi olduğuna dikkat çekerek, eğitimin kadınlar için çok önemli fırsat eşitliği olduğunun altını çizdi. 
Düzce Valisi Cevdet Atay da Düzce’ye gelen öğrencilerin ailelerini unutmamalarını ve onları baş tacı etmeleri gerektiğini söyledi. 
Kürsü konuşmalarının ardından Türkiye Cumhuriyeti Son Başbakanı Binali Yıldırım’a Düzce Üniversitesi Senatosu tarafından Mühendislik alanında "Fahri Doktora" unvanı verildi. Hediye takdimi ve hatıra fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.