HABERLER
29-06-2022 12:21

BELEDİYE "B" PLANINI DEVREYE ALDI

Düzce’yi etkisi altına alan şiddetli yağışların ardından Beyköy’den geçen ve şehrin su ihtiyacını karşılayan Uğur Suyu ana regülatörünün ve 4 kilometrelik ana isale hattının hasar görmesinin ardından Düzce Belediyesi yeni regülatör oluşturarak taşkının başlangıcından 48 saat sonra kente yeniden su verecek.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, şiddetli yağıştan dolayı kentin su ihtiyacını karşılayan regülatörün hasar görmesi üzerine B planını devreye aldıklarını açıkladı. Başkan Özlü, Belediyenin tüm ekiplerinin kırmızı kod verilmesinin ardından uyumadan gece gündüz sahada olduğunu ve vatandaşların mağdur olmaması için çalıştıklarını kaydetti. Uğur suyunda yaşanan taşkından dolayı belediyenin ana regülatöründe ve isale hattının bulunduğu yolun tahrip olduğunu yineleyen Özlü, kısa süre içinde yeni bir regülatör oluşturduklarını kaydetti.

Su alma yapısının tahrip olmasından dolayı il geneline su veremediklerini söyleyen Başkanı Özlü, “ Kentin şu an suyunu verebilmek için B planı tasarladık. Uğur suyunun bulunduğu bölgede yeni bir su alma ünitesi oluşturuyoruz. Bu su alma ünitesinin regülatör kısmını bitirmek üzereyiz. Son 48 saatte regülatör alanının hazırlanması, regülatörlerin yapılması ve su alma yapısına konulacak olan pompa sisteminin oluşturulması çalışmalarını yaptık” dedi.

"BÜYÜK BİR SIKINTI OLMAZSA SU VEREBİLECEĞİZ"

Yeni regülatör çalışmalarına vakit kaybetmeden başladıklarının altını çizen Başkan Özlü, “ 2 Bin 500 metreküp saat çalışabilecek yeni pompalar ve bağlantıların siparişini verdik. Şu an en son noktaya geldik. Su alma noktasından sağlam olan su şebekemize bağlantımızı yapacağız. Akabinde de oluşturduğumuz su alma yapımıza suyu doldurup Allah’ın izniyle kente bu akşam suyu vereceğiz” ifadelerinde bulundu.

YENİ REGÜLATÖR YEDEK OLACAK

“30-40 günlük süreç içinde kentin su ihtiyacını karşılamak için yaptığımız bir sistem. Suyu tutabilmek için 3 havuz oluşturduk.  Doğal afetlerde İçme suyu zarar görmemesi için bu regülatörleri yaptık.  Sedaş ile de elektrik için görüşüyoruz” diyen Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “  Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bu planı devreye aldık. Selde tahrip olan 4 kilometrelik şebekenin yapımına gireceğiz. Bu onarım da yapıldığında ana regülatörden kentin su ihtiyacını eskiden olduğu gibi karşılayacağız” ifadelerinde bulundu.

YOL YAPIMINA DESTEK

Beyköy yolunun bazı bölgelerinin sel sularına karışmasının ardından yol çalışmalarına Düzce Belediyesinin de destek verdiğini kaydeden Özlü, “ Yolun yapımına destek veriyoruz. İl Özel İdaresi, DSİ ve Belediyesinin işbirliğiyle ilk etapta yolun yapılması gerekiyor. Yol bittikten sonra biz izale hattının yapımına başlayacağız. Suyun çekilmesi beklendi. Şu anda tüm iş makineleri Uğur Suyunun içinde yol yapımı için çalışıyor” diye konuştu.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, içme suyunun kente en kısa sürede verilmesi için gece gündüz uyumadan çalışan tüm belediye ekiplerine teşekkür ederken Düzcelilerin de sabrına minnettar olduğunu kaydetti.