HABERLER
15-06-2022 15:34

ÇOCUKLARA TRAFİK BİLİNCİ AŞILANACAK

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün seçim vaatlerinden biri olan Çocuk Trafik Eğitim Parkının işletmesi ve kullanım organizasyonu paydaşlarla yapılan protokol çerçevesinde Düzce Belediyesi’ne devredildi. Düzce Belediyesi trafik eğitim parkında çocukların etkin bir şekilde eğitim almalarına ön ayak olacak.

Çocuklara küçük yaşlardan itibaren trafik bilincinin aşılanması, kuralların uygulamalı ve teorik olarak öğretilmesi amacıyla Düzce Belediyesi ve İl Özel İdaresi tarafından Melen Su Park içerisinde yapılan Çocuk Trafik Eğitim Parkını Düzce Belediyesi tarafından işletilecek.

Düzce Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Özel İdaresi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Düzce Gençlik Spor İl Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan protokol gereği Çocuk Trafik Eğitim Parkının işletilmesi ile ilgili tüm sorumluluk Düzce Belediyesine devredildi.

BELEDİYE KOORDİNASYON SAĞLAYACAK

Çocuk Trafik Eğitim Parkında yapılacak olan eğitimlerin koordinasyonunu Düzce Belediyesi sağlarken eğitimler ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından planlanacak. Okullardan gelecek öğrencileri belirleyecek olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye ile koordineli bir şekilde harekete geçecek. Trafik eğitimlerini ise paydaş kurumlar verecek. Ayrıca Düzce Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkının her türlü bakım onarımı, elektrik, su ve doğalgaz giderleri, temizliği ve güvenliğini sağlayacak.

Düzce Belediyesi çocukların trafik kurallarını öğrenmesi ve bilinçlenmesi için eğitim parkını daha aktif bir şekilde kullanması için planlamaları yapmaya başladı.