HABERLER
07-06-2022 10:10

İNTERAKTİF ÇEVRE TİYATROSU SAHNELENDİ

Düzce Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çocuklara çevre bilinci aşılamak ve gelecek nesilleri çevre konusunda duyarlı olmalarını sağlamak amacıyla Sadri Alışık Çocuk Tiyatrosu’nun ‘La Fonten Orman Mahkemesinde’ adlı tiyatro oyununu 400 çocukla buluşturdu.

Düzce Belediyesi ve Düzce Valiliği tarafından Düzce’yi gelecek nesillere sağlıklı ve yeşil bir kent olarak devretmek, çocukları bu konuda bilinçlendirmek, sorumluluk bilincini ve farkındalığını artırıp, sanatla ilişkilendirerek estetik becerisini geliştirmek adına 1-7 Haziran Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezinde Sadri Alışık Çocuk Tiyatrosu’nun çevre tiyatrosu sahnelendi. Çocuk tiyatrosuna Düzce Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Tuncer, Düzce Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Nurhan Kartal ve Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Emrah Gülmez katıldı.

Toplam 400 öğrencinin katıldığı tiyatro etkinliğinde çocuklar keyifli zaman geçirmenin yanı sıra çevre bilinci hakkında bilgilendirildi. İnteraktif tiyatro oyununda çocuklarla iletişime geçen usta tiyatrocular, çocukların çevrenin korunması için fikirlerini aldı. Bosch-Pak-Pa Düzce Bayii İbrahim Pak’ın sponsorluğunda sahnelenen tiyatro oyunu çocuklar tarafından sevildi.

Öte yandan tiyatro oyununa katılan tüm okullara eğitim-öğretim yılı içerisinde ‘Sıfır Atık Eğitimi’ de verilmişti.