HABERLER
06-06-2022 14:12

DÜZCE OT FESTİVALİ ŞEHRE RENK KATTI

Düzce Belediyesi ve Kent Konseyinin işbirliği ile organize edilen 6. Geleneksel Düzce Otları Bereket Festivali sona erdi. Düzceli kadınların el emeklerini sergilediği, müdürlüklerin sosyal sorumluluk projelerini yarıştırdığı ve sahne performanslarının sergilendiği Festival Düzcelilerin dolu dolu bir 4 gün geçirmesini sağladı. 

6. Geleneksel Düzce Otları Bereket Festivali, 4 gün boyunca Düzcelileri hem eğlendirdi hem de şehrin tanıtımına büyük katkı sağladı.  Yerel sanatçıların sahne aldığı, gençlerin şarkılar söylediği, Düzce mutfağının özel yemeklerinin yarıştığı ve 114 stant ile kadınların el hünerlerini yarıştırdığı festival herkesimi memnun etti.

Festival stantlarını ücretsiz sağlayarak büyük bir jesti imza atan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü de festival alanını yalnız bırakmadı. Kortej yürüyüşüne katılıp stantları tek tek ziyaret eden Başkan Özlü vatandaş ve stant sahiplerinden övgüler aldı.

BİRİMLER ÇALIŞMALARINI TANITTI

Düzce Belediyesi birim müdürlükleri de açtıkları stantlarla hem sosyal sorumluluk projelerine destek aradı hem de yapılan çalışmaları vatandaşlara tanıttı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü Tıbbi Aromatik Bitkilerinin yetiştirildiği Tarımsal Kalkınma Projesini anlatırken Sosyal Yardım İşleri de engelli vatandaşlara destek olmak için gıda ve çeşitli ev eşyaları satışı gerçekleştirdi. Çocuk Kulübü ise açtığı stantla hem ihtiyaç sahibi ailelere destek olurken hem de kulübe gelen çocukların gösterileriyle izleyenlerden alkış aldı. BELMEK eğitimcileriyle yapılan çalışmaları uygulamalı olarak gösterdi. Kültür İşleri Müdürlüğü ise festivalin hazırlanmasında ve birçok altyapının yapılmasında etkin rol oynadı. Kültür Müdürlüğünün 4 gün boyunca kurduğu sahnede birçok renkli etkinlik ve konserler düzenlendi.

STANTLARA YOĞUN İLGİ

Anıtpark meydanında düzenlenen festivale 4 gün boyunca akın eden Düzceliler, özellikle sokak yemekleri bölümleri boş bırakmadı. Hediyelik eşya, çeşitli yöresel ürünler, çiçekler, bitkiler ve el emeği ürünlerin sergilendiği stantlarda Düzceliler alışveriş yaparak hem ihtiyaçlarını giderdi hem de el emeklerine destek oldu.

YARIŞMALAR RENK KATTI

Düzce Otları Bereket Festivalinde birçok yarışma yapılarak festivale hareket kazandırıldı. Gençlere yönelik ses yarışması büyük ilgi görürken,  Düzce Mutfağının otlardan yapılan birbirinden lezzetli gurme yemekleri yarıştırıldı. Ayrıca festivalde en güzel stant ve bereket güzeli de jüre tarafından belirlendi.

Öte yandan 4 gün boyunca halk oyunları gösterileri ve etnik kökenlerin temsilcileri sahne alarak festivale gelenlerin hoşça vakit geçirmesini sağladı.

Düzce Otları Bereket Festivalinin akşamları da dolu dolu geçti. Yöresel sanatçılar verdikleri konserler ile katılanlara unutulmaz bir dört gün yaşattı.