HABERLER
03-06-2022 11:47

FESTİVAL AKŞAM KONSERLERİ İLE DEVAM ETTİ

Düzce Belediyesi ile Kent Konseyinin işbirliği ile pandemi sonrasında yeniden organize ettiği 6. Geleneksel Düzce Otları Bereket Festivalinde 7’den 70’e herkese hitap eden etkinlikler düzenleniyor. Gündüz programlarının yanı sıra akşam etkinlikleri de büyük beğeni görüyor.

6. Geleneksel Düzce Otları Bereket Festivali, ilk günden renkli görüntülere sahne oldu. Düzceliler festivalin başlangıcından itibaren Anıtpark meydandaki yerini aldı. Etkinlik alanında Düzce Belediyesi tarafından kurulan stantlarda herkese hitap eden ürünler sergilenmeye başladı. Sokak lezzetleri sokağından, hediyelik eşyaya, köy ürünlerine kadar birçok branşta açılan stantlar Düzceliler tarafından da boş bırakılmadı.

ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Anıtpark meydanında düzenlenen Düzce Otları Bereket Festivalinde büyüklerin yanı sıra çocuklar için de bir dizi etkinlik ve aktivite gerçekleştiriliyor. Midilli atlarına binen çocuklar, ilk defa bir atın üzerine binmenin heyecanını yaşadı. Düzce Belediyesi Çocuk Kulübü ise çocuklara yönelik yüz boyama ve taş boyama gibi etkinlikler düzenleyerek çocukları sevindirdi. Öte yandan çocuklar hin kınası ile ellerini boyayarak yeni bir deneyim yaşamayı da ihmal etmedi.

Düzce Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) öğreticileri de ebru, çini sanatı gibi el emeği hünerlerini vatandaşlara göstererek festivale gelenlerin de el becerilerini geliştirebileceklerini gösterdi.

KONSERLER ALANA COŞKU KATTI

Düzce Belediyesi Bandosu Anıtpark’ı çaldığı şarkılarla coşturdu. Düzce’nin en deneyimli müzisyenlerinden oluşan Belediyesi bandosu, geniş repertuarıyla katılanlara coşku dolu anlar yaşattı. Öte yandan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin kurduğu müzik grubu, Karadeniz yöresine ait şarkılarıyla gençlerin alanda gönüllerince eğlenmesini sağladı. Yüzlerce Düzceli şarkılara eşlik ederek festivalin tadını çıkardı.

Festivalin ilk gecesinin sürpriz konseri ise yıllardır Düzce’nin bağrından kopmuş, binlerce Düzceliyi şarkılarıyla eğlendiren "Maço" grubu oldu. Alanı dolduran Düzceliler Anadolu rock müziği eşliğinde unutulmaz anlar yaşattı.

6. Geleneksel Düzce Otları Bereket Festivali birbirinden renkli etkinlikler ile 5 Haziran Pazar gününe kadar sürecek.