HABERLER
02-06-2022 17:49

ŞEHRİN EN RENKLİ FESTİVALİ BAŞLADI

Düzce Belediyesi ve Düzce Kent Konseyi'nin ortaklaşa organize ettiği 6. Geleneksel Düzce Otları Bereket Festivali başladı. Festival açılışının ardından Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Valisi Cevdet Atay ve protokol üyeleri stantları gezerek vatandaşlarla sohbet etti.

Haftalardır hazırlıkları devam eden "6. Geleneksel Düzce Otları Bereket Festivali" Anıtpark meydanında başladı. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Valisi Cevdet Atay ve beraberindeki protokol üyeleri, festivalin birinci gününde stant sahipleriyle sohbet ederek ürünler hakkında bilgi aldı. Düzce Belediyesi ile Kent Konseyi ve Kadın Meclisi tarafından organize edilen ve Düzce’nin festival konusunda markalaşma yolunda ilerleyen Düzce’nin Otları Bereket Festivalinin ilk günü vatandaşlar tarafından oldukça ilgi gördü.

Yüzlerce ev yapımı yiyecek, yöresel ürün, sanat eserlerinin görücüye çıktığı,  konser ve dans gösterilerinin de organize edildiği festivalin ilk günü renkli görüntülere sahne oldu.

BELEDİYEDEN TIBBİ AROMATİK BİLGİLER

Anıtpark meydanında Düzce Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından kurulan sahnede çeşitli sanatçılar sahne alırken Mehteran Takımı da vatandaşlardan alkış aldı. Düzce Belediyesinin Park ve Bahçeler ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüklerinin yanı sıra Çocuk Kulübü, BELMEK ve Kusursuz Kafe de stantlarda üretilen ürünleri hem tanıttı hem de satışını gerçekleştirdi. Satıştan elde edilen kazanç ile tekerlekli sandalye alınıp engelli vatandaşlara verilecek.

FESTİVALİN ÜNÜ TÜM TÜRKİYE’YE DUYULACAK

5 Haziran Pazar gününe kadar sürecek olan Festivalin stantlarından ücret alınmadığını açıklayan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “ Kadınlarımıza Düzce Belediyesi olarak bir destek daha vermek istedik. Alandaki tüm stantlar ücretsiz olacak. Kadınlarımız ürettikleri el emeği ürünleri satarak ekonomik olarak katkı sağlayacaklar. Ayrıca Kent Konseyimiz eliyle vatandaşlarımız 4 gün boyunca hem eğlenecek hem de alışveriş yapabilecekler. Festivalimizin ününü herkesin duyması için hep birlikte çalışacağız” ifadelerinde bulundu.