HABERLER
01-06-2022 19:26

KADINLAR DOĞADA YENİLEBİLİR OT TOPLADI

Düzce'nin yöresel otlarını ve ot yemeklerini tanıtmak amacıyla 2-5 Haziran 2022 tarihlerinde altıncısı düzenlenen, “Geleneksel Düzce Otları Bereket Festivali ”  kapsamında ‘Doğada Ot Toplama’ etkinliği düzenlenerek ‘En Çok Çeşit Yenilebilir Ot Toplama Yarışması’ gerçekleştirildi.

Düzce Belediyesi Kent Konseyi tarafından organize edilen 6. Geleneksel Düzce Otları Bereket Festivali’nin ilk etkinliği ‘Doğada Ot Toplama’ kadınların katılımıyla gerçekleştirildi. Kent Konseyi Başkanı Ali Dilber’in başarılar dileyerek doğaya uğurladığı kadınlar, Düzce’nin dağlarına çıkarak yenilebilir ot topladı. ‘En Çok Çeşit Yenilebilir Ot Toplama Yarışması’ da gerçekleştirilerek en çok ot toplayan Saliha Küçük’ e ödülü takdim edildi.

6. Geleneksel Düzce Otları Bereket Festivalinde; mendek, yaz pancarı, diken ucu (mevlicen-melocan), sakarca, kaldirik,  ebegümeci, nivik,  (turp otu), lahana, pazı, ısırgan, kırçan, sirken, kuzukulağı, tere, kazayağı, su teresi, şevketi bostan, hoşkıran gibi yöresel bitkilerin de kullanılacağı kaydedildi.