HABERLER
01-06-2022 14:41

BAŞKAN ÖZLÜ’YE ÖDÜL ÜSTÜNE ÖDÜL

Düzce Belediyesi tarafından ihalesi bu ay içerisinde yapılacak olan Asar Deresi projesi Türkiye Belediyeler Birliği tarafından ödüllendirildi. Yapımından önce ödülü gelen proje için konuşan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü; “Şehrin gerdanlığı için hazırladığımız projemiz için kısa süre sonra ilk kazmayı vuracağız. Projemizi Düzce halkımız da çok beğenecek” şeklinde konuştu. 


Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün en çok önemsediği projelerden biri olan Asar Deresi için hazırlanan "Asar Deresi ve Çevresi Rekreasyon Alanı Kentsel Tasarım Projesi’ için bu ay içerisinde ihaleye çıkılacak. İhalesinin ardından kısa sürede çalışmaların başlayacağı proje Düzcelilerde büyük heyecan uyandırdı. 


DÜZCE BELEDİYESİ ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ
Şehrin simgesi haline gelecek olan Asar Deresi için 3 etap olarak planlanan projeye daha başlamadan ödül geldi. Düzce Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen “Yeşil Şehirler Fikir ve Proje Yarışması”nda ‘Asar Deresi ve Çevresi Rekreasyon Alanı Kentsel Tasarım Projesi’ ile ödül aldı.
Türkiye Belediyeler Birliği tarafından 2021 yılında duyurulan Yeşil Şehirler Fikir ve Proje Yarışması’nın sonuçları açıklandı. Düzenlenen yarışmaya ‘‘Asar Deresi ve Çevresi Rekreasyon Alanı Kentsel Tasarım Projesi’ ile katılan Düzce Belediyesi ödüle layık görüldü.


"BAŞKAN ÖZLÜ’DEN TEŞEKKÜR
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, açıklanan proje sonuçları üzerinden yaptığı değerlendirme de “Türkiye Belediyeler Birliği çatısı altında düzenlenen Yeşil Şehirler Fikir ve Proje Yarışması’nda bizleri ödülü layık gören değerlendirme komitesine çok teşekkür ediyorum. Yeşil Düzce olarak anılan şehrimizin bu ünvanını koruyarak kente yeni projeler kazandırmaya devam edeceğiz" dedi. 


“BU ŞEHİR HEPİMİZİN"
Yarışmaya, ‘Asar Deresi ve Çevresi Rekreasyon Alanı Kentsel Tasarım Projesi’ ile katılım sağladıklarını belirten Başkan Özlü, “Vatandaş odaklı, çevresel değerleri koruyan, kaynakları sürdürülebilir bir şekilde kullanarak ve sosyo-ekonomik dengeleri gözeterek temel kentsel hizmetlerin adil ve erişilebilir bir şekilde sağlandığı, yaşam kalitesi yüksek ve değer üreten bir şehir oluşturulmasını amaçladık.
Asar Deresi ve her iki yanında yapacağımız kentsel tasarım müdahaleleri ile kent içinde yapısal ve mekansal bütünleşmeyi sağlayarak, Asar suyunu kent içinde hissettiren ve yaşayan bir rekreasyon alanı oluşturacağız. Proje alanına yapılacak rekreasyon alanı tüm halka hitap edecek.  Projemizi; Düzcelilerin yeşil alan, dinlenme alanı ve toplanma alanı ihtiyacına da yanıt verebilecek şekilde düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu.