SAMANDERE YAZ SEZONU İÇİN AÇILIYOR
Samandere tabiat alanı 1 Nisan tarihinde yerli ve yabancı turistlerin hizmetine açılıyor.Düzce’nin en önemli turizm bölgesi olan ve bir yıl önce Düzce belediyesine devredilen Samandere Şelalesinde yeni sezon için hazırlıklar tamamlandı. Samandere tabiat alanı 1 Nisan tarihinde yerli ve yabancı turistlerin hizmetine açılıyor. Samandere tabiat anıtında bulunan Kır gazinosu saat 09,00'dan 20,00 saatleri arasında hizmet verecek.
YEYPAŞ tarafından işletilen Samandere şelalesinde yerli ve yabancı turistler için yürüyüş ve seyir parkurları hazırlandı. YEYPAŞ Genel Müdürü Selahattin Sert, alanda doğanın ve bitki örtüsünün yapısını hiç bozmadan düzenleme yaptıklarını belirtti. Sert, turistlerin beslenme ihtiyaçları için kır gazinosundaki yöresel yemek çeşitlerini artırdıklarını da ifade etti. Selahattih Sert yeni sezon için şu görüşlere yer verdi " Şelale görsel gezisi zaten yıl boyu devam etmektedir. Kır gazinomuz için 1 Nisan tarihinden itibaren hizmet verecek. Sabah 09,00'da başlayan servisimiz saat 20,00'ye kadar devam edecek. Kır gazinomuzda serpme kahvaltı hazırlanacaktır. Yerli ve yabancı turistlerimizin damağına uygun yemek listemiz olacaktır.' Söz konusu alanın yaklaşık 10 hektar olduğunu vurgulayan Selahattin Sert ‘ Geniş bir alana sahip bölgede genel saha temizliği ve düzenlemesi sürekli yapılmaktadır. Şelale merdiven ve korkuluklarının bakımı da aksatılmamaktadır’ dedi. YEYPAŞ Genel Müdürü Selahattin Sert Samandere tabiat anıtı için şu bilgileri verdi:
“Belediyemize ait olan ve şirketimiz YEYPAŞ tarafından işletilen SAMANDERE ŞELALESİ TABİAT ANITI Düzce’nin doğa harikasıdır. Düzce'nin güneydoğusunda, İl merkezine 26 km. uzaklıkta yer alan Samandere Şelalesi, Samandere Köyü sınırları içinde bulunmaktadır. Bulunduğu köye adını veren, tabiat olaylarının meydana getirdiği özellikler ile oluşan Samandere Şelalesi, doğal oluşum özellikleri ile Milli Parklar Kanunu gereğince ve Orman Bakanlığınca “Tabiat Anıtı” olarak tescil edilmiştir. Ayrıca buradaki 500 metre yükseklikteki ağaçlar ve iki küçük şelale ile Cadı Kazanı denilen bölümde tescillidir. Samandere Şelalesinde, ağaçların arasından şiddetle akan sular, beyaz köpükler halinde dökülerek cadı kazanı içinde derin kayalıkların arasında adeta kaynamaktadır. Şelalenin arkasındaki kayanın içinde, doğal olarak oluşan mağara ile bir ara kaybolan sular biraz ilerden tekrar ortaya çıkarak akışını sürdürmektedir. Tabiat Anıtı olarak ilen edilen Samandere Şelalesi, koruma altına alınmış doğal bir varlığımızdır. Zengin bitki örtüsünün su sesi ile bütünleştiği şelalede, mesire ve piknik alanları, doğa yürüyüş parkurları, kamp alanları, orman içi dinlenme yerleriyle muhteşem bir doğa güzelliğine sahiptir. Tem Otoyoluna 20km. D-100 Karayoluna 26 km.mesafededir. Samandere şelalesinin belediyemize devredilmesi ile birlikte alanda turizme yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirildi. Var olan doğa ve bitki örtüsüne hiç dokunmadan, yapılar üzerinde iyileştirmeler yapıldı, yürüyüş parkurları oluşturuldu. Biraz daha sağlıklı yaşam ve doğa ile iç içe kalmak isteyen bireyler için özel alanlar yapıldı. Şelalenin eşsiz manzarasına karşın keyifli yemek yenilmesi için yöreye özgü yemeklerin servis edildiği kır lokantası açıldı. Hem şelale hem çevresindeki yerleri izlemek, fotoğraf çektirmek için özel seyir terasları oluşturuldu. Yeni görünümüyle, yapısıyla Samandere şelalesi yerli ve yabancı turistlerin en fazla ziyaret ettiği turizm yöresi oldu.”