HABERLER
10-02-2022 15:22

DÜZCE’NİN GELECEĞİ İÇİN EL ELE

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün kentin vizyonuna değer katacak projelerinden biri olan Forum Düzce'nin hayata geçmesi için gün sayılıyor. AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, eski sanayi çarşısındaki hakları için TurkMall firmasıyla ön anlaşma sağlayarak Belediye Başkanı Özlü’nün gayretlerini teslim etti.

 
Düzce’nin en önemli prestij projelerinden biri olan ve şehrin görünümünü tamamen değiştirecek olan Forum Düzce için imzalar atılmaya devam ediyor. AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin de eski sanayi çarşısının kentsel dönüşüm ile daha fazla değer kazanması için projeyi yapacak olan firmayla ön protokol imzaladı. Eski sanayi çarşısı içindeki uzlaşma ofisindeki protokol törenine AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, İl Başkanı Mustafa Keskin, İGM Başkanı Çiğdem Günal, Merkez İlçe Başkanı Hasan Şengüloğlu ve Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Yılmaz katıldı. 


VATANDAŞ İÇİN BELEDİYE HAKLARINDAN FERAGAT EDİLDİ

Forum Düzce'nin hayata geçmesi için başlatılan çalışmalara destek veren AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, “ Şehrim adına çok heyecanlıyım. Düzce bölgemizde cazibe merkezidir. Şehrimizin şehir hüviyetine kavuşması için önemli bir projedir. Proje ortada ve büyük şehir standardında fiziki bir mekan kazanılmış olacak. Burada hiçbir hak sahibi mağdur edilmeyecek. Belediyemiz kendi haklarından feragat etti ve vatandaşlarımız buradaki haklarını daha ekonomik olarak kullansın diye. Belediye Başkanımız Faruk Özlü, bu konuda vatandaşlarımız için hassas davrandı. Kurdelenin kesileceği günü heyecanla bekliyorum” ifadelerinde bulundu. 


KESKİN, MÜLK SAHİPLERİNİ DAVET ETTİ
Eski sanayi çarşısında işyerleri ve daireleri olan AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, kentsel dönüşüme destek vermek için protokol imzalamaya geldiğini ifade ederek, “Nisan-Mayıs ayları için sanayi esnafımız için yeni dükkanların inşaatına başlayacağız. Kimse mağdur edilmeyecek. Orası bitmeden buraya girilmeyecek. Mülk sahibi olan herkesi bu ofise davet ediyorum ve bilgi almalarını rica ediyorum. Burada 1 metrekare alacaksak herkese 1 metrekare dağıtılacak” dedi


BELEDİYENİN HİÇBİR KÂRI YOK
“Türkiye genelindeki bütün kentsel dönüşümlere bakarsak her belediye burada haklarından feragat etmez” diyen AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün belediye haklarından feragat ettiğini ve sanayi esnafına destek olduğunun altını çizdi. Düzce’nin dönüşmesi için herkesi el birliği vermeye davet eden Keskin, “ Buradaki hak sahiplerine kira yardımı yapılacaktır. Belediyemiz burada kentsel dönüm yapmasaydı 18 uygulaması olacaktı ve 400 civarında vatandaşımız mülklerini satmak zorunda kalacaktı. Biz istiyoruz ki herkesin burada mülk sahibi olmasını istiyoruz. Bu  projeyle 50 metrekare dükkanı olan kişi bile yüksek gelirli bir mülk sahibi olacak” diye konuştu.

 
BAKANLIKTAKİ ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

Kentsel Dönüşüm Koordinatörü Tunahan İlgün ise “ Önümüzdeki günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığında çalışmalarımıza başlıyoruz. Birkaç hafta sonra Düzce’mize hayırlı olsun diyebileceğiz. Yüzde 90 oranında destek olunursa kentin reklamının daha iyi yapılacağını düşünüyoruz. Yüzde 30’u geçtik ve çalışmalarımız bakanlık nezdinde hızlanacak” şeklinde konuşarak mülk sahiplerini uzlaşma ofisine davet etti. 
Konuşmaların ardından noter huzurunda AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, şirket ile protokol imzaladı.