HABERLER
17-01-2022 17:17

FORUM DÜZCE’NİN ÖDÜL ALMASI BEKLENİYOR

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün uzun yıllardır Düzcelilerin şehir merkezinin daha modern görünmesini sağlamasını istediği eski sanayi çarşısında başlattığı "Forum Düzce" projesi için ön hazırlık çalışmaları hızla ilerleniyor. Hissedarların yüzde 30’u ile anlaşma sağlandı. Yapılan anlaşma oranı yüzde 51'i bulduğunda proje başlayacak. 
Düzce’nin turizm anlayışının ekonomiye dönüştüreceği yeni bir marka anlayışının yol haritası olacağı Forum Düzce hak sahipleri tarafından benimsendi. Eski Sanayi çarşısında geçtiğimiz yaz aylarında açılan Uzlaşma Ofisi, projenin lansmanının ardından mesaisine başladı. Uzlaşma ofisindeki yetkililer eski sanayi sitesinde dükkânı veya hissesi olan vatandaşları ofiste ağırlayarak en uygun seçeneği kendilerine sunuyor.

  
OCAK AYI SONUNA KADAR YÜZDE 30’U BULACAĞIZ
Düzce Forum Uzlaşma Ofisinde vatandaşları ağırlayan Kentsel Dönüşüm Koordinatörü Tunahan İlgün, bazı kişilere ulaşmakta sıkıntı çektiklerini ancak ciddi anlamda katılım ile yüzde 80 oranında olumlu cevaplar aldıklarını kaydetti. Ocak ayının sonuna kadar yüzde 30 oranında uzlaşmayı sağlayacaklarına inandıklarını belirten İlgün, “ Yüzde 51’i tamamlamamız gerekiyor. Ay sonunda yüzde 30’un vekaletini almayı hedefliyoruz. Alan çalışmasında metrekare üzerinden gidiyoruz. 42 bin metrekarenin yüzde 51’ini almamız gerekiyor. Büyük payların imzalarını aldığımızda bakanlıkta bu işi yapabilir hale geliyoruz” şeklinde konuştu.

 
ASMA KATLARDA ÇEŞİTLİLİK GETİRİLİYOR

Düzce Forum Kentsel Dönüşüm Koordinatörü Tunahan İlgün, asma katlarda farklı tasarımlar hazırladıklarını belirterek, asma katların depo alanı olarak algılandığını ancak geniş ve kullanışlı olacağını söyledi. Projenin çeşitlendirildiğini ve her birimde ayrı bir dokunun olduğuna dikkat çeken İlgün, “ 5- 6 ayrı konseptte asma kat tasarladık. İnsanların bu alan içinde çeşitliliği görmesini istiyoruz. İki katlı görünüme sahip, konforlu, kişilerin ihtiyaçlarına görsel ve kullanım anlamında da cevap vereceği farklı dokunuşlar yapıyoruz. Bir tarafta bağımsız dükkânlarımız var. Bir tarafta asma katlı dükkânlarımız var. Arada pasajlarımız var. Bunlar da çok renklilik getiriyoruz. Hak sahiplerinin aldıkları mülkler daha kıymetli hale gelecek” dedi.

 
"PROJENİN GAYESİ MARKA ŞEHİR DÜZCE"

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün marka şehir Düzce hedefine proje ile destek olmak istediklerini kaydeden İlgün, projenin başlaması kente karşı sorumluluk olduğunu söyledi. Eski sanayi sitesinde vatandaşların daha önce oldukları yere yakın yerleri vermeye çalıştıklarını ifade eden Kentsel Dönüşüm Koordinatörü Tunahan İlgün, “ Burada bir bütün parça var. Talepleri alıyoruz ve bütün parça içinde mimarlarımız oluşumunu sağlıyor. Böylece mutabık kalıyoruz. Sonlara kalındığı zaman ister istemez yerler dolmuş oluyor. Vatandaş başka bir yere geçmek zoruna kalıyor. Acele etmek çok önemli. Bu sadece proje için değil bu şehre bir sorumluluktur. Bu şehirde yeni bir anlayış ve dizayn getiriyoruz. Projemizin gayesi Düzce’yi marka şehir haline getirmektir” diye konuştu.

 
BAŞKAN ÖZLÜ’NÜN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ
“Düzce Forum projesinin ilerlemesinde Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün çok fazla emeği var. Başkan bey kendi ekibiyle de tartışarak ve bilirkişilerden gelen raporlarla destek veriyor” diyen Tunahan İlgün, “ Böyle bir projenin başlaması normalde 3 yıl kadar sürer. Ancak burada 14 ay gibi kısa bir sürede hayata geçti. Burada başkan beyin destekleri ve üzerinde titizlikle durmasından dolayı bu noktadayız. Uygulanabilir bir konseptimiz var. Belediye başkanımızın geçmiş dönemde bakanlık yapması da bu şehir için büyük bir avantajdır. Ayrıca biz bu proje ile ödül almayı hedefliyoruz” diye sözlerini noktaladı. 
Eski sanayi sitesinde hissesi ve dükkanı bulunan vatandaşların turizm ve ticaret anlamında şehre ciddi katkı sağlayacağını belirterek uzlaşmaya devam ediyor.