HABERLER
03-12-2021 17:20

İŞVERENLE ENGELLİLERİ BULUŞTURDULAR

Düzce Belediyesi BELKA bünyesinde açılan İş Kulübü, İşkur Engelli İş Koçluğu ile birlikte 3 Aralık Engelliler gününde mesleki eğitim ve hibe desteği projeleri konusunda tanıtım ve bilgi paylaşımı programı gerçekleştirdi.

 

Düzce Belediyesi, İşkur İl Müdürlüğü ve Düzce Ticaret ve Sanayi Odası paydaşlığında kadınlar, gençler, engelli bireyler başta olmak üzere vatandaşların iş bulma sürecine katkı sağlamak ve hedefleri yönünde destek vermek amacıyla açılan İş Kulübü, istihdamın artması için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla işyerlerinde engelli işçi çalıştırma zorunluluğu olan bazı firmaları İş Kulübü ofisine davet eden BELKA ve İŞKUR ekibi, engelli vatandaşların işgücü piyasasına dahil olması ve hangi alanlarda çalışabileceklerine dair Engelli İş Koçu tarafından eğitime tabi tutuldu.

 

ENGELLİLERE YÖNELİK HİBE DESTEĞİ ANLATILDI

Engelli bireylere yönelik hibe desteği projeleri kapsamında ise; “Kendi işletmesini kurmak isteyen engelli bireylerde aranan şartlar, başvuru evrakları, başvuruda dikkat edilmesi gereken hususlar, başvuru sonrası kabul edilen projeler için yapılması gereken işlemler, projenin yürütülmesinde dikkat edilmesi gereken hususlar” konularının yer aldığı bilgilendirme sunumu yapıldı.

 

BİREBİR GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trend Kurumsal, Uğur Koleji ve BGS Tekstil yetkililerinin hazır bulunduğu engelli vatandaşlara yönelik eğitim programının ardından işveren ile işçiler birebir görüşmeler yaptı. Üç firmanın yetkilileri engelli kadrosundaki iş açığını Düzce İş Kulübü mülakatlarının ardından kapatmayı hedefliyor.

 

ENGELLİ VATANDAŞLARA ÇİÇEK VERİLDİ

3 Aralık Engelliler Gününde engelli bireylere yönelik düzenlenen eğitim ve proje desteği programının ardından BELKA Genel Müdür Yardımcısı Necla Erdoğan, İşkur Engelli İş Koçu İbrahim Kaynar vatandaşlara çiçek takdim etti. İş Kulübünün verdiği eğitimin kendileri için çok önemli olduğunu belirten vatandaşlar da Düzce Belediyesi başta olmak üzere İşkur ve DTSO’ya teşekkür etti.

 

2021’DE 257 ENGELLİYE İSTİHDAM SAĞLANDI

Düzce Belediyesi Belka ve İşkur ortaklığında kurulan İş Kulübü koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürürken engelli vatandaşlara istihdam sağlamada da 81 il içerisinde 5. sırada yer aldı. Düzce’de 257 engelli vatandaş istihdama katıldı.