HABERLER
04-06-2021 21:19

KAMUOYUNUN DİKKATİNE

Bazı yerel basın-yayın organlarımızda yer alan Düzce Belediyesi Mezbahasının pislik içinde bulunduğuna dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtmek isteriz.

Bahsi geçen haberde 4 Haziran 2021 Cuma (bugün) çekildiği anlaşılan ve belirli kişiler tarafından basın kuruluşuna gönderilen fotoğrafları hepimiz gördük.

Perşembe günleri hayvan pazarı kurulmasından ötürü kesim sayısının arttığı, buna bağlı olarak Perşembe ve Cuma günleri çıkan atık miktarının artış gösterdiğini bu işle uğraşan herkes bilmektedir.

Bu kapsamda, belediyemiz tarafından mezbahamız genelinde haftanın 3 günü; Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri mesai saatlerinin bitimini müteakip atıkların temizlenmesi çalışması Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından en ince ayrıntısına kadar yapılmaktadır.

Normal şartlarda Cuma (bugün) mesai saatinin ardından temizlenecek olan alanın fotoğraflarının, uzun süredir temizlenmiyor hissiyatı uyandırmak istermişçesine günün erken saatlerinde çekilerek basına servis edilmiş olması ne ahlaki ne etik ne de yapılan işe saygı barındırmamaktadır.

Buna rağmen, Düzce Belediyesi olarak halkımıza olan sorumluluklarımızın bilincinde ve sağlıklı bir çalışma ortamında kesimlerin gerçekleşmesi adına temizlik çalışmalarımızı bahsi geçen günler içerisinde aksatmadan sürdürdüğümüz gibi sürdürmeye de devam edeceğimizin bilinmesini isteriz.

Kamuoyunu yanıltmak ve belediyemizi karalayarak farklı çıkarlar elde etmeyi amaçlayan kişilerce oluşturulmaya çalışılan düzensizlik ve belirsizlik ortamına karşı kamuoyu ve vatandaşlarımızın bu benzeri davranışlara itibar etmemelerini rica ederiz. Saygılarımızla