HABERLER
25-05-2021 14:16

AKADEMİK DESTEK BÜYÜYOR

Düzce Belediyesinin sponsorluğunda kısa sürede büyük aşama kaydedilen Prusias Ad Hypium Antik Kenti tiyatrosunda kapanma ve yağmur sezonundan dolayı ara verilen kazı çalışmaları Başkan Özlü’nün katılımıyla yeniden başladı.

Düzce’nin tarihini gün yüzüne çıkarak, turizm ve tarihi açıdan “Batı Karadeniz’in Efesi” olarak adlandırılan Prusias Ad Hypium Antik Kenti’nde kazı çalışmaları yeniden başladı. Tarihi milattan önce 3’üncü yüzyıla kadar dayanan Antik Kentin ortaya çıkarılmasına çok büyük önem verdiklerini kaydeden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “ Konuralp’te başlayan kazılarımız hızla devam ediyor. Yağmurların çok yağması ve kapanmalardan dolayı kazı çalışmalarına ara verdik. Ancak bugün itibariyle yaklaşık 60 arkadaşımız burada tarihi ortaya çıkarmaya başlayacak. 12 aylık çalışma olacak. Konuralp Antik Kenti çok önemli bir destinasyon merkezi halinde gelecek” ifadelerinde bulundu.

ANTİK KENT ÇALIŞMALARINA YENİ DANIŞMAN

Başkan Özlü, kazı çalışmalarına yeni bir danışman daha katıldığını ifade ederek, “ Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Fakültesi öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Musa Kadıoğlu, bilgi, deneyim ve tecrübelerini bizimle paylaşacak. Burada Düzce Belediyesi olarak biz sponsor oluyoruz. Kazı çalışmalarına personel ve ekipman desteği sağlıyoruz. Kazıların başında Müze Müdürümüz İhsan Arslan, Düzce Üniversitesinden Dr. Emre Okan ve şimdi de Prof. Dr. Musa Kadıoğlu danışman olarak kazı çalışmalarımızda bizimle bilgilerini paylaşacaklar” diye konuştu.

SOSYAL ETKİNLİKLER YAPILACAK

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Antik Tiyatronun sahne kısmında kazı çalışmalarına ağırlık verileceğini de kaydederek, önümüzdeki günlerde sosyal ve kültürel etkinlikler yapacaklarını sözlerine ekledi.