3. Yağlı Pehlivan Güreşleri Büyük İlgi Gördü

Düzce Belediyesi 3.Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri´ne ilgi büyük oldu.

Düzce Belediyesi 3.Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri´ne ilgi büyük oldu. 25 başpehlivanın da içinde bulunduğu toplam 240 güreşçinin katıldığı güreşlerde Düzce Belediyesi´nin güreşçisi Ahmet Kavakçı Başpehlivan oldu.

Geleneksel hale getirilen ve bu yıl üçüncüsü yapılan Düzce Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri 26 Eylül 2009 tarihinde Gümüşova Dedekoru Mevkiinde yapıldı. Güreş severlerin büyük ilgi gösterdiği Düzce Belediyesi 3´üncü Yağlı Pehlivan Güreşleri , tüm boylarda kıran kırana geçti. Tarihi Edirne Kırkpınar Güreşleri Başcazgırı Pele Mehmet´in cazgırlık yaptığı güreşlerde 25´i başpehlivanlık düzeyinde olmak üzere 240 güreşçi yarıştı. Türkiye´nin çeşitli bölgelerinden ünlü güreş kulüplerinin katıldığı geleneksel yağlı pehlivan güreşlerini, Düzce Valisi Bülent Kılınç, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Gümüşova Kaymakamı Fatih Akbulut, Gölyaka Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, İl Genel Meclis Başkanı Sinan Aydın,  çevre ilçeler Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Federasyon yetkilileri, siyasi partilerin temsilcileri günboyu izlediler. Yaklaşık 7 saat süren güreşler sonunda Düzce Belediyesi 3. Yağlı Pehlivan Güreşleri Başpehlivanlığını Düzce Belediyesi güreşçisi Ahmet Kavakçı kazandı. Türkiye çapında dereceleri bulunan Ahmet Kavakçı, yarı finalde yağlı güreşlerin efsanevi şampiyonu Ahmet Taşçı ile karşılaştı. Taşçı´nın sakatlanarak güreşden çekilmesiyle Kavakçı finalde Süleyman Aykırı ile güreşti. Kıran kırana geçen güreş sonunda Başpehlivanlığı Ahmet Kavakçı kazandı. Kavakçı´nın kupasını Düzce Valisi Bülent Kılınç ile Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram verdi. Güreşlerin diğer boylarındaki birincileri de şu güreşçilerden oluştu. Başaltı Birincisi: Faruk Ak, Büyük Orta Birincisi: Feridun Çotak, Küçük Orta Birincisi: Armağan Fırıncı, Deste Boy Birincisi; Yusuf Erdoğan, Teşvik Birincisi: İmdat Uçar, Minik 1 Boy Birincisi: Ensar Bıyık, Minik 2 Boy Birincisi: Sezgin Oğuz, Minik 3 Boy Birincisi: Veysel Han. Bu arada yapılan açık artırma ile Düzce Belediyesi 3´üncü Yağlı Pehlivan Güreş Ağası da Adalet ve Kalkınma Partisi Düzce İl Başkanı Fevai Arslan oldu. Belediye Başkanı İsmail Bayram´ın 10 bin lira ile başlattığı ağalık açık artırmasına AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Okan Acar ile Belediye Meclis Üyesi Murat Saydam katıldı. Artırma sonunda, Ağalık 30 Bin lira ile Fevai Arslan´a kaldı.