Otobüsler Dezenfekte Ediliyor

Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından, toplu taşıma araçları dezenfekte edilmeye başlandı. Otobüslerin hizmet sonrası dezenfekte edilmesi aralıksız olarak sürdürülecek.

Düzce Belediyesi tarafından ´Domuz Gribine´ karşı önlemler alındı. Buna göre ilk olarak, günboyu toplu taşıma hizmeti veren araçlar, servis sonrası garajlarda virüslerin temizlenmesi amacıyla dezenfekte edilmeye başlandı. Bunun için servisi biten araçlar, garajlarda önce genel temizlikten geçiriliyor, ardından da Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından özel olarak hazırlanan ilaçla dezenfekte ediliyor. Veteriner İşleri Müdürü Murat Metek, dezenfekte işleminin günlük olarak yapılacağını ve aralıksız olarak sürdürüleceğini belirtti. Domuz Gribine karşı alınan tedbirler arasında Zabıta Müdürlüğü´nün gıda ürünlerine karşı hijyen koşullarının denetimlerinin arttırılması ile Temizlik İşleri Müdürlüğü´nün çöplerin toplanması yönünde aralıksız çalışmaları yer alıyor.