Kentsel Dönüşümde Yeni Düzenleme Yapıldı

Düzce Camikebir mahallesinde Kentsel Dönüşüm Alanı olarak belirlenen bölümde yeni düzenlemeler yapıldı. Kısa adı TOKİ olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve Düzce Belediyesi arasında yapılan görüşmeler sonucunda söz konusu alandaki Kentsel Dönüşüm Alanı sınırları yeniden belirlendi. Buna göre daha önce 72 bin metrekare olan Kentsel Dönüşüm alanı yeni düzenlemeyle 54 bin metrekare oldu. Camikebir mahallesi kentsel dönüşümün yeni sınırları Düzce Belediye Meclisi´nde yapılan görüşmede kabul edildi.

Kentsel Dönüşüm Projesinde yeni sürece girildi. 2007 tarihinde başlayan Kentsel Dönüşüm Projesi süreci Düzce Belediyesi ve TOKİ arasında yapılan görüşme ile tamamlanma aşamasına gelindi. TOKİ´nin önerisi üzerine kentsel dönüşüm sınırları yeniden gözden geçirildi. Buna göre Camikebir mahallesinde daha önce belirlenen 72 bin metrekare olan bölüm, yeni düzenlemeyle 54 bin metrekareye düşürüldü. Bir önceki sınırlardan, söz konusu alanda bulunan Konuralp sokaktan itibaren doğu kısmı kentsel dönüşümden çıkarıldı. Görüşmelerden çıkan bir başka önemli sonuç ise, hak sahiplerinin alacaklarına ilişkin oldu. Daha önce, TOKİ tarafından hak sahiplerine alacakları konut bitiminden sonra olacaktı. Ancak, yeni süreçte hak sahipleri alacaklarını peşin olarak alabilecekler. Ayrıca kentsel dönüşüm alanında konut edinmek isteyen hak sahiplerine konut bedeli üzerinden yüzde 15 indirim yapılacak. Hak sahiplerine bu bedel üzerinden de taksitlendirme yapılabilecek. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, yeni süreçte TOKİ önerileri ile kentsel dönüşümün gerçekleşebileceğini ifade ederek, ´ 2007 yılında başlayan süreç tıkanma noktasına gelmişti. TOKİ bize yeni öneriler getirdi. Önceden belirlenen 72 bin metrekare alandaki hak sahiplerine ödenecek miktar yüksek olduğundan TOKİ, maliyetlerin aşağıya düşürülmesini istedi. Bunun için de alanın indirilmesini teklif etti. Böyle olduğu takdirde de hak sahiplerine alacaklarının peşin ödenebileceği belirtildi. Şimdi bu yeni düzenlemeyle kentsel dönüşüm sürecinin tamamlanması umudu ortaya çıktı´ dedi. TOKİ önerisi ile Etüd ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan yeni düzenleme Düzce Belediye Meclisinde görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda kentsel dönüşüm alanın yeni şekli Belediye Meclisi tarafından kabul edildi. Bundan sonraki aşamada Edüt ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanacak icmal listeleri TOKİ´nin onayına sunulacak ve hak sahipleri ile yeniden görüşmeler başlayacak.