Düzce Su Projesi

Düzce Belediyesi ile COWI firması arasında Alman Kalkınma Bankası´nın 405 bin Euro´luk hibesi ile başlatılacak olan ´Düzce Su Temini ve Atık Su Arıtma Projesi Fizibilite Çalışmaları´ için sözleşme imzalandı.

Yeni su kaynaklarının geliştirilmesi için alternatiflerin belirlenmesi ve değerlendirilmesi amacına yönelik olarak geliştirilen proje için ilk aşamada fizibilite çalışması yapılacak. 22 hafta süreli proje uygulama safhasında hedefler ise şu şekilde belirlendi: •
İşletim verimliliğinin iyileştirilmesi
          Su Bütçesinin Oluşturulması
          Bölgeleme ve İşletim-Bakım uygulamalarının gözden geçirilmesi
          Kanalizasyon Şebekesine sızıntılarının azaltılması
Kirlilik yükünün nehir ve derelere doğrudan deşarjı nedeniyle oluşan sağlık riski ve çevre kirliliğinin azaltılması
Projede ayrıca, mevcut ve planlanan atık su ve yağmur suyu şebekelerinin değerlendirilmesi ve gözden geçirilmesi, atık su çamuru yönetim sisteminin değerlendirilmesi de yer alıyor. 405 bin Euro bütçeli projenin finansmanını ise hibe olarak Alman Kalkınma Bankası karşılayacak.