HABERLER
01-01-2010 23:59

Düzce Planlı Olarak Gelişiyor

Düzce Planlı Olarak Gelişiyor

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram yerel seçimler sonrasında geride kalan bir yılı değerlendirdi.

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram yerel seçimler sonrasında geride kalan bir yılı değerlendirdi. Belediyenin bir yıllık icraatlarını genel basın toplantısı ile kamuoyuna açıklayan Başkan İsmail Bayram, Düzce´nin planlı kalkınma içinde olduğunu vurguladı. Seçimler sonrasında belediye olarak bir yıllık hedeflerinin gerçekleştiğini ifade eden Başkan Bayram, ´ Bu süre içinde Düzce´de ilklerin de adımını attık´ dedi. Düzce´de ´katlı otopark´, ´ Kültür Merkezi´ gibi kalıcı, uzun vadeli, kalkınmaya yönelik projelerin hazırlandığına değinen Başkan Bayram ´ Seçimler öncesinde vaat ettiğimiz tüm hizmetlerin gerçekleşme süresi var, bunları aşamalı olarak hayata geçireceğiz´ dedi.

Düzce´de bulunan tüm yerel basın kuruluş temsilci ve muhabirlerinin  katıldığı basın toplantısında belediye hizmetlerindeki bir yılın değerlendirmesini yapan İsmail Bayram " 1 yılın ardından gördük ki seçim zamanı ile bugün gelinen nokta arasında  bir örtüşme söz konusu. Bu da bizim 1 yıllık hizmet süremiz içinde ve seçim öncesinde söylediklerimizle tutarlı bir program izlediğimizin göstergesidir. Bu 1 yıl için değil, bundan sonra bizim takip edeceğimiz bir yoldur" dedi. Belediyecilikte planlama ve alt yapının çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Bayram " Alt yapı görünmeyen çalışmadır. Bizim olmazsa olmazımız Düzce´nin temel sorunlarını çözmektir. Çalışmalarımızı bu doğrultuda yapıyoruz" diye konuştu.

PLANLAMA BİR ŞEHİR İÇİN ÖNEMLİDİR
Planlama çalışmalarını önemsediklerini belirten Başkan Bayram " Düzce´nin Güney kısmının planlaması bitti. Kuzeyine ilişkinde plan çalışmalarına başladık. 2010 yılı sonu veya 2011´in ilk çeyreğinde çalışmalar biter. Düzce Belediye hududunda plansız alan kalmayacak. Planlama bir şehir için olmazsa olmaz bir çalışmadır. Alt yapı ile ilgili çok ciddi çalışmalar yaptık. Yüzde 20´lik eksiğimiz 2009´da bitti. Yaklaşık 50 kilometreyi bulan ve belediye hudutlarında alt yapı eksiği kalmayan çalışmayı başlatıyoruz. 2010 yılı sonunda bu çalışmayı bitirmek istiyoruz. Alt yapısı bitmeyen bir şehrin üst yapısı da çok sağlıklı olmaz" dedi. 

ALT YAPI PROJELERİ
Alt yapı için  Alman Kalkınma Bankası ile başlattıkları içme suyu yağmurlama  hatları ile ilgili proje çalışmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı " Bu projenin maliyeti 1 milyon lira  civarında ve hibe kapsamında gerçekleştirilecek. Bu çalışma ile  içme suyundan, atık su ve alt yapının tamamına ilişkin Düzce´nin eksiklikleri,  neler yapılacağı ve çalışmaların maliyetleri konusunda net bir tablo ortaya çıkacak. Bu çalışma çok önemli. Üst yapıya ilişkin yaptıkları çalışmalara devam ettiklerini belirten Başkan Bayram, bu yıl içinde peyzaj ve kavşak çalışmalarına başlayacaklarını ve projelerinin hazır olduğunu anlattı. Başkan, bu konuda İstanbul Büyükşehir Belediyesinden destek aldıklarını da belirtti. Ulaşım alanında yapılacak çalışmaların, şehrin daha modern bir kent olması için düzene kavuşturulması gereken bir sistem olduğunu savunan Başkan Bayram bu konuda yaptıklarından bahsetti. Bütün mahallelerde çıkmaz ara sokakları açarak trafiği yönlendirdiklerini belirten Belediye Başkanı sinyalizasyon, yol genişletmeleri  ve çevre düzenlemeleri ile ilgili kavşak çalışmalarına bu ay içinde başlayacaklarını kaydetti. Çoban Kavşağındaki ´Dal-Çık´ projesinin son aşamada olduğunu ifade eden Başkan Bayram, onaylanmasının ardından uygulama aşamasına geçeceğini söyledi. Alt ve üst yapı çalışmaları için yeni araçların alınacağını kaydeden Başkan bu yıl 40 bin ton asfalt çalışması gerçekleştireceklerini, 130 bin metrekare kilit parke, 80 bin metrekare de bordür çalışması yapılacağını dile getirdi.

ÜST GEÇİTLER
Üst geçitler için çalışmaların son aşamaya geldiğini ifade eden Başkan Bayram, " Biz üst geçitleri vatandaşların yoğunluk gösterdiği alanlara yapmak istiyoruz. Bunun içinde kesin olarak düşündüğümüz üç ayrı nokta bulunuyor. Kervan Kavşağı, Metekköy-Koçyazı Mahallesi ve Hamidiye Mahallesi´ne birer üst geçit yapmak istiyoruz. Bunun için de çalışmalarımız devam ediyor. Bu üst geçitlerimize vatandaşlarımızın kolay kullanabilmesi için asansör de yapacağız. Modern bir üst geçit olacak. Üst geçitlerimizi de faaliyete soktuktan sonra Düzce´nin bir sorununu daha aşmış olacağız" diye konuştu.

TOPLU TAŞIMADA YENİ DÖNEM
Toplu taşımada da önemli adımlar attıklarını belirten  Belediye Başkanı , " Yeni belediye otobüslerimiz ile merkezimizde çalışmalarımızı yaptık. Yeni bir sistem getirerek hızlı ve kolay ulaşımı Düzceliler´in hizmetine sunduk. Toplu taşımada günlük yaklaşık olarak 30 bin kişiyi taşıyoruz. Kart uygulamasına geçmemizden bu yana bugün (dün) itibarı ile 22 bin 838 kişi de kart 81 bulunuyor. Bizim hedefimiz ise ay sonuna kadar bu sayının 30 bine ulaşması. Her geçen gün karta ilgi artıyor. " ifadelerini kullandı.

KATLI OTOPARK
"Düzce´nin en önemli sorunlarından bir tanesi de katlı otopark" diyen Başkan Bayram, " Katlı otopark için çalışmalarımızı yaptık. Bu konu da projelendirmelerimiz sonlandı. Bu yıl başında İl Özel İdaresi yanında bulunan ve Düzce Belediyesi´nin şu anda açık otopark olarak kullandığı bölüme 350 araç kapasiteli bir katlı otopark yapacağız. Bu çalışmalarımıza da bu yıl içinde başlamak istiyoruz. Bu katlı otopark Düzce´de de bir ilk olacak" dedi.

KÜLTÜR MERKEZİ
"Düzce´nin sorunları arasında bir kültür merkezinin olmayışı da önemli bir yer alıyor" diyen Başkan, " Kültür Merkezi için çalışmalarımızı yaptık ve en yakın zaman da yani bu yıl içerisinde Düzce´ye kültür merkezini kazandırmak istiyoruz. Kültür merkezimiz, insanın yapmak isteyeceği ne varsa yapabileceği düzeyde olacak" şeklinde konuştu.

KÜLTÜR VE SOSYAL
Başkan Bayram, Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde 24 ayrı branşta bin 422 kursiyerin kurslara devam ettiğini dile getirdi. Belediyenin spor alanında yaptığı çalışmaları da değerlendiren Başkan " Belediye Spor Kulübü bir çok branşta çalışıyor. Ana düşüncemiz sporun yaygınlaştırılması adına çalışmalar yapmak" diye konuştu.  TOGEM aracılığı ile 14 bin 762 adet yardım yaptıklarını belirten Başkan Bayram " 1 yılda bin 534 aileye yardım ulaştırdık. Yardımlar Belediye bütçesi ve hayırseverlerden alınan katkılarla gerçekleştiriliyor. Biz bu organizyonu yardımsevenler adına gerçekleştiriyoruz" dedi.

MECLİS TOPLANTILARI NAKLEN
Belediye Başkanı İsmail Bayram, meclis faaliyetlerinin artık internet ortamında canlı olarak izlenebileceğini bildirdi. Başkan Bayram, şeffaf belediyecilik adına önemli bir çalışma yaptıklarını vurgulayarak " Vatandaşlarımız Meclis toplantılarını artık Belediyemizin web sitesinden canlı yayın ile izleme imkanı bulacak" dedi.  Seçim öncesi verimliliğe ve şeffaflığa, ekip çalışmasına, sivil toplum örgütleri ile beraberliğe önem verecekleri yönündeki sözlerine hatırlatan Başkan " Biz belediyenin sıcak yüzünü göstermeye çalışıyoruz. Cesur olup risk alacağımızı söylemiştik. Bu konuda da cesaretliyiz. Gözümüzü kırpmadan risk almaya hazırız" dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM
Düzce´de ´kentsel Dönüşüm Projesini´ kent kimliği olarak nitelendiren Başkan Bayram, Camikebir mahallesi sınırları içinde projelendirilen Kentsel Dönüşümde son aşamaya gelindiğini belirtti. TOKİ ile yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini ifade eden Başkan Bayram bu konuda da şu görüşlere yer verdi " Kentsel Dönüşüm süreci zor bir süreç oldu. Ama sonunda mutlu sona gelindi. Son şekliyle TOKİ´nin hak sahiplerine yapacağı peşin ödemelerle Düzce´ye yaklaşık 44 milyon lira para girecektir. Bunun Düzce ekonomisine katkısı büyük olacaktır. Bizim açımızdan da kentin görünümü değişecektir´
Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram basın toplantısının son bölümünü basın mensuplarının sorularına ayırdı. Başkan Bayram sorulara göre genel olarak şu görüşlere yer verdi " Hedefimiz Düzce´nin planlı gelişmesidir. Halkımızın tüm sorunlarını araştırıyor ve dinliyoruz. Bir yıllık süre içinde 7 bin 200 kişi ile birebir görüştüm. Bu görüşmelerimiz artarak devam edecektir. Halkın içinde olan biriyim. Dolayısıyla vatandaşlarımızın sorunlarını çok iyi biliyorum Ekip olarak koordineli ve etkin çalışma programı uyguluyoruz."