HABERLER
01-01-2010 23:59

Düzce Belediyesi Türkiyede 10 Belediye Arasında

Düzce Belediyesi Türkiyede 10 Belediye Arasında

Düzce Belediyesi Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı çerçevesinde ´Yerel Yönetim Reformu´ çalışmasında İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye’de pilot il olarak belirlenen ilk 10 belediye arasında yer aldı.

Düzce Belediyesi Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı çerçevesinde  ´Yerel Yönetim Reformu´ çalışmasında İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye´de pilot il olarak belirlenen ilk 10 belediye arasında yer aldı.

Kısa adı ´LAR2´ olarak adlandırılan Türkiye´de Yerel Yönetim Reformu ve Uygulama programı İçişleri Bakanlığı tarafından başlatıldı. Projeye göre Türkiye´de 10 pilot il belediye belirlendi. Nüfus, coğrafi konum, etkinlikler, Avrupa Birliği projeleri gibi çeşitli kriterlere göre belirlenen pilot belediyeler arasında Düzce Belediyesi de yer aldı. Avrupa Birliği´nin mali ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı´nın teknik desteği ile yürütülecek projede yer alacak olan belediyeler şunlar: Düzce Belediyesi, Bursa Mustafakemalpaşa Belediyesi, Adıyaman Kahta Belediyesi, Kırşehir Belediyesi, Zonguldak Karadeniz Ereğli Belediyesi, Zonguldak Belediyesi, Nevşehir Belediyesi, Uşak Belediyesi, Ankara Gölbaşı Belediyesi, Ağrı Patnos Belediyesi. Projenin ilerleyen bölümlerinde Türkiye´deki 10 belediye Avrupa Birliği üyesi ülkelerin 10 belediyesi ile kardeş şehir olacak. Buna yönelik ilk toplantı 7 Mayıs tarihinde Ankara´da yapılacak.