Avrupa Komşular Bayramı

Düzce Belediyesi tarafından ´Avrupa Komşular Günü´ kutlama programı hazırlandı

Düzce Belediyesi tarafından  ´Avrupa Komşular Günü´ kutlama programı hazırlandı. Her yıl geleneksel olarak, Avrupa Yerel Dayanışma Federasyonu tarafından kutlanan Avrupa Komşular Günü Türkiye´den sadece Düzce´de kutlanıyor. Düzce Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü tarafından organize edilen, ilki 2007 yılında kutlanan Avrupa Komşular Günü bu yıl 25 Mayıs tarihinde kutlanacak.

Düzce Belediyesi olarak ilk kez 29 Mayıs 2007´de gerçekleştirilen "Avrupa Komşular Bayramı" kutlamalarının bu yıl 25 Mayıs´ta üçüncüsü düzenlenecek.. Paris, Cenevre, Brüksel ve Roma Belediye Başkanlarının önderliğinde oluşan Avrupa Yerel Dayanışma Federasyonu´nun bir girişimi olan "Avrupa Komşular Bayramı"; her yıl mayıs ayının son haftasının Salı günü 30 farklı ülkede, 1200 şehirde 10 milyonun üzerinde insan tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanan evrensel bir gün olarak gerçekleştiriliyor. Düzce Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü tarafından Avrupa Komşular Günü kutlamaları için hazırlanan bildiride özetle şu görüşlere yer verildi : " Bugün paradokslarla dolu bir dönemde yaşıyoruz. Bazen dünyanın öbür ucundakilerle haberleşmek komşularınıza merhaba demekten daha kolay. Avrupa Komşular Bayramı, şehirlerimize çoğu zaman hakim olan yalıtılmışlık ve bireyciliğe karşı, ilişki kurmayı kolaylaştıran ve sosyal bağları güçlendiren bir buluşmadır. Şehirlerin anonimliğini ve yalıtılmışlığını kırabilecek dostça bir ortam geliştirmek için komşularınızla bir araya gelme fırsatıdır. Dünyanın önemli medya kuruluşlarının da desteğini arkasına alan bu oluşum EUROPEAN UNION,CECODHAS, EUROCITIES, EUOPEAN UNION THE COMMINITEE OF REGIONS ve 2008: EUROPEAN YEAR OF INTERCULTURAL DIALOGUE katkılarıyla hayat bulmaktadır. Almanya, İspanya, Avusturya, Macaristan, Lüksemburg, Çek Cumhuriyeti, Estonya, İrlanda, Malta, İngiltere, Belçika, Finlandiya, İtalya, İsveç, Slovakya, Güney Kıbrıs, Fransa, Polonya, Letonya, Slovenya, Danimarka, Yunanistan, Portekiz, Hollanda ve Litvanya gibi AB üye ülkelerinin yanısıra  Kanada, Azerbeycan, İsviçre, Norveç, Rusya, Kuzey Amerika ve Arnavutluk´ta 1200 şehirde kutlanan bu uluslararası etkinlik Türkiye´de sadece Düzce ilinde kutlanmaktadır. "Düzce´de bu yıl gerçekleştirilecek etkinliğe yurtiçi ve yurtdışından davet edilen belediyelerin dışında Yunanistan, Bulgaristan, Gürcistan ve İtalya´dan müzik ve folklor ekipleri davet edilmiştir. Ulusal ve uluslararası medya kuruluşlarının katılımının beklendiği etkinliğimizde katılımcıları çeşitli sürprizler beklemektedir. Şehrimizdeki tüm vatandaşları eğlenceli bir akşam geçirmek üzere Avrupa Komşular Bayramına davet ediyoruz. Etkinliğimize katılımınızdan onur duyarız."