HABERLER
01-01-2010 23:59

Bakan Ergün Düzce de

Bakan Ergün Düzce de

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Düzce Sanayici ve İş Adamları Derneği´nin (DÜSİAD) davetlisi olarak Düzce´ye geldi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Düzce Sanayici ve İş Adamları Derneği´nin (DÜSİAD) davetlisi olarak Düzce´ye geldi.
DÜSİAD´ın Aydınpınar Mahallesi´ndeki toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Bakan Ergün, Vali Vasip Şahin, AK Parti Düzce Milletvekilleri Yaşar Yakış, Prof. Dr. Celal Erbay ve Metin Kaşıkoğlu, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, iş adamları ve davetliler katıldı.
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Türkiye gündemini değerlendirdi. Düzce´de bazı fabrikaların dağınık bulunmasından dolayı Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Islah Organize Sanayi Bölgeleri projesi hakkında bilgiler veren Bakan Ergün, ´´Düzce çok kısa süre önce depremin etkilerinden kurtuldu ve eski günlerine kavuştu. Önemli bir kavşak noktası olan Düzce´nin daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Düzce´de ciddi firmalar yatırım yapıyor. Düzce´nin kendisine özgü yatırımları da var.İstanbul ve Ankara gibi güçlü bölgelere yakın olmak Düzce için önemli bir avantaj oluşturuyor. Düzce´nin bu güçlü illerin arasında olması büyük bir fırsat olarak görülmelidir. İstanbul´u kendimize rakip değil ortak olarak görmemiz gerekiyor. Riskler zorluklar firmaların orijinal fikirler üretmelerine imkan verirler. Düzce´de baktığımızda ihracat anlamında yeterli yere gelmediğini görebiliriz. Bunu arttırmanın yollarını aramalıyız. Bu şehre sahip çıkacaklar Düzcelilerdir. Oluşacak istihdam daha büyük bir şehir olmanızı sağlayacaktır. Kamu her türlü ortak yapıyı sağlamalıdır. Dağınık sanayileşme bölgelerini bir OSB içine alınması ve bunun için ıslah bölge diye denilen bir yer yapmak gerekiyor. Bu dağınık parçaları da bir araya alabilecek şekilde yerleşim yapılaşmayı kolaylaştıracak bir kanun yapıyoruz. Dağınık yapılaşmayı Tekirdağ ve Düzce gibi yerlerde görüyoruz. Bu projeyi ilk olarak Kocaeli´nde uyguladık. Sanayi kuruluşlarını bir araya topladık. Bu anlamda ıslah OSB olarak çalışmalar yürüyor." Konuşmaların arından Bakan Ergün´e çeşitli hediyeler verildi. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram Bakan Ergün´e tablo ve Düzce ürünlerinden hazırlanan bir sepet takdim etti.