HABERLER
01-01-2010 23:59

Beyaz Baston Dağıtıldı

Beyaz Baston Dağıtıldı

Düzce Belediyesi ve Tüm Özürlüler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği işbirliği ile ihtiyaç sahibi görme engelli vatandaşlara ücretsiz beyaz baston dağıtıldı

Düzce Belediyesi ve Tüm Özürlüler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği işbirliği ile ihtiyaç sahibi görme engelli vatandaşlara ücretsiz beyaz baston dağıtıldı. Dağıtım için görme engelli vatandaşlara verilen iftarın ardından tören düzenlendi.

Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonu ile Tüm Özürlüler ve Aileleri Yardımlaşma Derneğinin katkıları ile ihtiyaç sahibi görme engelli vatandaşlar beyaz bastonlara kavuştular. Düzce, Gölyaka, Beyköy, Yığılca, Konuralp ve Kaynaşlı ilçelerinden tespit edilen ve başvuru yapan 50 görme engelli vatandaşa beyaz bastonları görme engellileri ve aileleri için düzenlenen iftar sonrası törenle dağıtıldı. Törende konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Demirel, amaçlarının engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak olduğunu söyledi. Belediyenin engelliler için yaptığı hizmetlerden de söz eden Demirel konuşmasında özetle şu görüşlere yer verdi " Düzce Belediyesi olarak Düzce´de yaşayan tüm özürlü vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak, topluma daha fazla katılmalarını sağlamak için çalışmalar yapıyoruz. Toplu taşıma araçlarında engelli rampalarının bulunması, kaldırımlarda yönlendirme taşlarının yapılması bunlardan bazılarıdır. Ayrıca sesli sinyalizasyon ile üst geçitlerde asansör yapılması programlarımız içindedir´ dedi. Gölyaka Beyaz Baston Derneği Başkanı İsmail Kardüz de yaptığı konuşmada engelli vatandaşlara sağlanan imkanlardan dolayı teşekkür etti.