04-09-2019 23:59

BAŞKAN ÖZLÜDEN GÜNDEME İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

65. Hükümet Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, AK Parti Düzce İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında gündeme önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Düzce İl Başkanlığında ?Daraltılmış İl Danışma Toplantısı'na AK Parti Düzce Milletvekilleri Fahri Çakır, Ayşe Keşir,65. Hükümet Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, İl Genel Meclis Üyesi Çiğdem Günal katıldı. Ulusal ve yerel basın temsilcilerine açıklamalarda bulunan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü her konuda yöneltilen soruları samimi bir dille yanıtladı.

"5 Aylık Çalışmalarımız İçin Sunum Hazırladık"

Belediyede yapılan çalışmalar hakkında ayrıntılı bir sunum hazırlandığını dile getiren Başkan Özlü göreve başladığı ilk günden itibaren uygulanan mali disiplin tedbirlerinden söz etti ve şöyle konuştu: "Belediye başkanlığı görevine başlayalı yaklaşık 5 ay oldu. 5 aylık faaliyetlerimizi içeren bir sunum hazırladık yakında sizlerle paylaşacağız. Bugün vekillerimizin de programı yoğun biliyorsunuz o nedenle burada sunumu yapmak istemedik. Dolayısıyla 5 Nisan 5 Eylül dönemini kapsayan sunumumuzu sizlerle daha sonra paylaşacağız. Bu dönem içinde başlıklar halinde söylersek; ilk yaptığımız konu mali diisplin tedbirleri uygulamak oldu. Bundan kastımız belediyemizin gelirleri ve giderleri arasında bir dengesizlik var. Burada gelirlerin giderleri karşılamaması durumu söz konusu. Bunları dengelemeye çalışıyoruz. Buradaki amacımız gelirlerimizi artırmak, giderlerimizi kısmak. Yani denk ve hizmet odaklı bir bütçe ortaya çıkarmak. Yaklaşık 21 maddelik bu tedbirleri uyguluyoruz."

"Toplam 5 Milyon TL Hibe Aldık"

Belediye çalışmalarının imkanlar dahilinden kesintisiz olarak devam ettiğini belirten Başkan Özlü büyük projelerin de kredi kullanmadan gelen hibelerle hayata geçirileceğini ifade etti. Başkan Özlü:"Bu sene bizim için tamir, bakım ve onarım yılı olacak. Bu yıl büyük projelerin alt yapısını oluşturuyoruz. Yani yapacağımız önemli projelerin, önemli hizmetlerin planlanması projelendirilmesini yapıyoruz. Asar Suyu rekreasyonu için bu yıl yaklaşık 2 Milyon TL civarında bir hibe aldık, İller Bankasından yazışmalar devam ediyor. Burası için ulusal bir proje yarışması yapacağız. Yine Konuralp Projesinde bir kültür sokağı kurmak için yaklaşık 1,5 Milyon TL hibe aldık. Ayrıca yine Konuralp bölgesindeki kazı faaliyetleri için yıl boyunca kullanılacak şekilde yaklaşık 1,5 Milyon TL başka bir hibe aldık. Bakın toplam yaklaşık 5 Milyon TL hibe aldık. Borçlanmıyoruz, kredi çekmiyoruz bu paraların hepsi hibe. Düzce'de iki etaplı bir millet bahçesi projemiz var. Bununla ilgili bakanlığımızla yazıştık ve proje kabul edildi. Bunun birinci etabı Merkez Park dediğimiz, Anıtpark, Avni AKyol Parkı ve İnönü Parkından oluşan eski hatlardan oluşan, Millet Bahçesi 1 olacak. Bunu bu yıl içinde yapacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanımızdan olur aldık. İkinci etabı yine proje kitabında belirttiğimiz stadyumun olduğu yer. Mevcut stadyumu taşıyacağız. Geçici olarak ilk önce Şıralık'a taşıyacağız. Kalıcı Konutlar'da bulunan güreş alanını da buraya taşıyacağız. Düzcespor gerçek stadyum yapılana kadar faaliyetlerine burada devam edecek. Biz de şu anki stadyumun olduğu alanı millet bahçesi yapacağız."

"Zarar Eden İşletmelere Müdahale Ediyoruz"

Kurumun zarar eden işletmeleri için acil çözüm önerileri üzerine çalışma yürüttüklerinden söz edenDüzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü özelleştirme sayesinde maddi zararı kâra dönüştürdüklerini belirtti. Özlü: "Şu anda ulaşım sistemi üzerinde çalışıyoruz. Ulaşım master planı çalışması yapıyoruz. Geçen ay 20 kişi güzergahlarda sayım yaptı. Düzce'de günde ortalama 20 bin kişi toplu ulaşım sistemini kullanıyor. Toplu taşıma işinin bugünkü otobüs büyüklüğü ile gelir gider dengesini sağlaması için yaklaşık 50 bin kişinin kullanması gerekiyor. Bu bakımdan Düzce'de kullanılan otobüsler yolcu sayısına göre fazla geliyor. Bizim Düzce için 6 ile 8 metrelik otobüsler kullanmamız gerekiyor. İnşallah yıl başına kadar bu çalışmayı tamamlayacağız. Zararı artıya çevireceğiz. Biliyorsunuz Et Kombinasını özelleştirdik. Bu kombinanın bize yıllık zararı yaklaşık 800 bin TL idi. Şu anda artıdayız, kiralarla beraber yaklaşık 300 Bin TL gelirimiz var. Yaptığımız işlerde gelir gider dengesi gözeteceğiz. Ayrıca BELTUR adıyla bir şirket kurduk. Bu şirket sayesinde Düzce'nin turizm potansiyelini tetikleyeceğiz" dedi.

"Kurumumuz Şeffaftır, Herkese Açıktır"

Başkan Özlü vatandaştan alınan her kuruşun nereye harcandığı konusunda açık olduklarını belirterek "her şey şeffaf olacak. Ben daha önce sayın il başkanımıza bir sunum yapayım demiştim, o da bana danışma kurulu toplantımızda yapalım demişti. Bugünkü program sıkışık olmasaydı yapacaktık. Şundan emin olun, belediye gelir gider dengesini sağlayacak. Aldığımız tedbirler bu dengeyi oluşturmaya vakıftır. Bizim gelecek birkaç aya ihtiyacımız var. Düzce Belediyesi attığı her adımı, harcadığı her bir kuruşu sizlerle paylaşacak. Şeffaf belediyeciliğin gereği neyse onu yapacağız. Arkadaşlar 13 Milyon TL su parası alacağımız var. Toplam alacağımız para 82 Milyon TL, bunları da tahsil edeceğiz. Çünkü gelir olmazsa gideri karşılayamayız. Bu konuda sizlerden destek istiyoruz, Düzcelilerden basınımızın değerli mensuplarından. Gelir gider dengesini sağlayamazsak bu şehri güzelleştiremeyiz. Bu toplantıya katkısı olan herkese teşekkürlerimi sunuyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum şeklinde açıklamasını tamamladı.