HABERLER
01-01-2010 23:59

UMRE YOLCULARI UĞURLANDI

UMRE YOLCULARI UĞURLANDI

Düzce’den Umre’ye gidecek 50’si bayan 150’si erkek toplam 200 vatandaş Cedidiye camii önünde düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı.

Düzce´den Umre´ye gidecek 50´si bayan 150´si erkek toplam 200 vatandaş Cedidiye camii önünde düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı. Uğurlama törenine Düzce Belediye Başkanı  İsmail Bayram ile umreye gidecek vatandaşlar ve yakınları katıldı. Başkan Bayram tören sırasında yaptığı konuşmada umre´nin kutsal bir görev olduğuna değinerek ´Umre ve Hac, genel olarak insanın Allah´a doğru seferidir. Umre ve Hac, beşeriyetin yaratılış ve bitiş felsefesinin sembolik bir göstergesidir. Umre yolcuları Allah´ın affına, mağfiretine mazhar olarak, bütün ehli imana sizlere ve bizlere de dua ederek yine salimen buraya dönecekler." dedi. Umre yolcuları yapılan duaların ardından uğurlamaya gelen yakınlarıyla helalleşerek kutsal topraklara doğru yola çıktı.

Umre Nedir
Umre, ihrama girerek tavaf ve sa´y yaptıktan sonra tıraş olup ihramdan çıkmaktan ibarettir.

Umrenin Zamanı
Umre için belirli bir zaman yoktur, her zaman yapılabilir. Ramazanda yapılması mendup ve daha faziletlidir. Ancak Hanefî mezhebinde "teşrîk günleri" denilen yılda beş gün yani arefe günü sabahından bayramın 4. günü güneş batıncaya kadarki süre içinde umre yapmak, tahrîmen mekruhtur. Diğer üç mezhepte, haccetmeyen kişilerin teşrîk günleri dahil her zaman umre yapmaları, kerâhetsiz câiz görülmüştür. Haccedenler ise, Mâlikîler´e göre bayramın 4. günü güneş batıncaya kadar, Şâfiîler´e göre ise vedâ tavafı dışında haccın bütün menâsiki tamamlanmadıkça umre yapamazlar.