TALİHSİZ DEMEÇLER

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz’ın haftasonu yaptığı basın toplantısında şahsına ve Belediyeye yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz´ın haftasonu yaptığı basın toplantısında şahsına ve Belediyeye yöneltilen eleştirilere cevap verdi. MHP İl Başkanı Danışmaz´ın basın toplantısında özellikle Diyarbakır Büyük Şehir Belediye Başkanı Osman Baydemir´in Emitt fuarında Düzce standını ziyareti ile Düzce Belediyesi´nin yaptığı ´katlı otopark´ inşaatını ele aldığını belirten Başkan İsmail Bayram bu konudaki açıklamaları ´bilgi yoksunu talihsiz demeçler´ olarak nitelendirdi. Başkan Bayram konu hakkında şu görüşlere yer verdi " Düzce´nin otopark sorunu herkesin malumudur. Bu sorunun çözümü için çok ciddi çalışmalar yapıldı. Sonuçta Şerefiye mahallesinde 9 bin 335 metrekarelik bir alan tespit edilerek proje hazırlandı. 300 araç kapasiteli katlı otopark yapımı için özel şahıslara ait bu yerin tahsisinde yer sahipleri ile uzun görüşmeler yapılarak bir protokol imzalandı. Yer sahiplerinin söz konusu alandaki yapıya yerin asıl sahibi dede ( Hacı Bayram Zade) adının verilmesi talebi protokol hükmü olarak yer aldı. Hacı Bayram Zade Düzce´nin Türkiye çapında ün kazanan dönemin namlı tütün tüccarlarındandır. Aynı zamanda da Düzce Belediye Başkanlığı yapan merhum Mansur Bayram´ın da kardeşidir. Aile bu ismin yaşatılmasını arzu etmiştir. Anlaşılacağı gibi şahsımla uzaktan yakından bir ilgisi bulunmamaktadır. MHP İl Başkanının demecinde bu olaya atfen nasıl bir ´şehzadelik´ yakıştırması yapıldı, anlamış değilim. Bir diğer konu ise Emitt fuarında Diyarbakır Büyük Şehir Belediye Başkanı Osman Baydemir´in Düzce standını ziyaret etmesidir. Başta Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay olmak üzere Bakanlarımızın, Valilerimizin, Belediye Başkanlarımızın fuarda bulunan stantları ziyaret etmesi fuar geleneğindendir. Bakan ve Valilerimiz, Belediye Başkanlarımız Düzce standını ziyaret etmiş, başarılar dilemişlerdir. Diyarbakır Belediye Başkanı Baydemir de Düzce standını ziyaret edenler arasında yer almıştır. Düzcemiz bütün etnik kökenlerin bir arada barış ve huzur içinde yaşadığı bir İl´dir. Biz bunu yöresel yemeklerimizle, kültürümüzle ve folklorümüzle her fırsatta dile getiriyoruz. Baydemir´e de ziyareti sırasında Meclis üyemiz İsa Eser tarafından bunu simgeleyen hediye paketi takdim edilmiştir. Bu da bizim misafirperverliğimizi gösterir. Bu gerçekler ışığında yapılan eleştirileri haksız buluyorum. Ve bu nedenlerle MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz´ın şahsıma ve belediyeye yönelik eleştirilerini bilgi yoksunu talihsiz demeçler olarak nitelendiriyorum."