İŞARET DİLİ EĞİTİMİ

Düzce Belediyesi’nin katkılarıyla Düzce’de ilk kez ‘işaret dili eğitimi’ veriliyor.

Düzce Belediyesi´nin katkılarıyla Düzce´de ilk kez ´işaret dili eğitimi´ veriliyor. Düzce Belediye Meclis Salonu´nda hafta sonları verilen eğitim 10 hafta sürecek.
Düzce Belediyesi´nin katkı verdiği kısa adı DÜSED olan Düzce Sosyal Etkinlikler Derneği´nin ana sponsorluğunda ve Düzce Kent Konseyi Gençlik Meclisi işbirliği ile gerçekleştirilen  ´İşaret Dili Eğitimi´ ne gençlik meclisi üyeleri ile hemşirelik bölümü öğrencileri katılıyor. 15´er kişilik iki sınıftan oluşan kursu İstanbul İşitme Engelliler Turizm  Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seçil Tanrıverdi veriyor. Tanrıverdi Düzce´de ilk kez işaret dili eğitiminin verildiğini hatırlatarak ´ Günlük hayatta ve özellikle hastanelerde işitme engelli vatandaşlarımız sorunlarını ve taleplerini ifade edebilmekte zorlanıyorlar. Bu eğitim sayesinde özellikle hastanelerde hemşireler işitme engellilerle iletişim kurabileceklerdir. Bu da işitme engellilere yardımcı olunması açısından çok önemlidir´ dedi.