İSTİKLAL MARŞININ 90 INCI YILDÖNÜMÜ

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram İstiklal Marşının kabulünün 90’ıncı yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram İstiklal Marşının kabulünün 90´ıncı yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Bayram mesajında özetle şu görüşlere yer verdi: " Türk milletinin bağımsızlık sembolü olan İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 90´ıncı yılını gururla ve mutlulukla kutluyoruz. Şanlı milli mücadele tarihinin manzum bir destanı olan istiklal marşı´nın kabulünü saygı, şükran ve gururla hatırlamaktayız İstiklal Marşı, Milli Mücadele´nin bütün heybetini ve canlılığını başarıyla yansıtır. Onun bu başarısındaki en büyük unsur Mehmet Akif´in şahsiyeti ve milli mücadele yıllarındaki konumudur. İstiklal Marşı özlü ifadesi ve derin anlamı ile şanlı tarihe ışık tutan, milli birliği ve mücadele ruhunu güçlendiren, Türk kahramanlığının dizelere dökülmüş bir diriliş abidesi ve tarihi bir vesikasıdır. Henüz, milli mücadelenin devam ettiği bir tarihte kaleme alınan bu mısralar, bir taraftan inancımızı yükselterek zaferi müjdelemiş, diğer taraftan Türk milletinin tüm dünyaya cesaretle haykırdığı bir bağımsızlık beyannamesi olmuştur. Bugün hepimize düşen en büyük görev, İstiklal Marşımızda anlamını bulduğu gibi geçmişteki muhteşem mücadelenin önem ve değerlerinin şuuruna vararak, bu milli emanetin, onu tam bir inanç ve bağlılıkla yüreklerinde taşıyan büyük Türk milleti tarafından sonsuza kadar yaşatılmasıdır. Bu vesile ile yurduna alçakları uğratmamak uğruna göğüslerini siper eden aziz şehitlerimizi, kahramanlarımızı ve bir fazilet timsali olan vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy´u saygı ile yad ediyor, en derin minnet ve şükran hislerimle Cenab-ı Allah´tan rahmet diliyorum."