HABERLER
01-01-2010 23:59

D-100 AĞAÇLANDIRMA

D-100 AĞAÇLANDIRMA

Düzce Belediyesi D100 üzerindeki ağaçlandırma çalışması kapsamında yan yollara bin 530 adet Cupressocyparis leylandii dikimi yaptı.

Düzce Belediyesi D100 üzerindeki ağaçlandırma çalışması kapsamında yan yollara bin 530 adet Cupressocyparis leylandii dikimi yaptı. Ayrıca 4 bin 500 metrelik alanda toprak dolgu çalışması 2 bin 100 metrekarelik alanda ise çimlendirme çalışması gerçekleştirildi.
Düzce Belediyesi yaklaşık 7kilometre uzunluğundaki yan yollarda ve kalan yeşil alanlarda çevre düzenlemesi çalışmalarının sürdürüyor. Bu kapsamda ilk etapta yan yollara bin 530 Cupressocyparis leylandii dikildi. Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Bayraktar konu hakkında şu bilgileri verdi:  "1. Etap olarak Hal Kavşağı - Nezih Tütüncüoğlu Bulvarı arası yan yol bitkisel  proje çalışmaları bitirilmiş olup yerinde uygulama yapılmaya başlanmıştır. Yan yol  kanallarının bulunduğu alanda yaklaşık olarak 2600 m bordur ve nebati toprak dolgu çalışması, 1530 adet Cupressocyparis leylandii dikimi ve 2100 m2´lik  alanda çimlendirme çalışmaları tamamlanmıştır. Bitki dikim ve çimlendirme çalışmaları devam etmektedir. D-100 karayolu kenarı ağaçlandırma çalışmasında ikinci etap bölümünde de çalışmalar başladı. Bayraktar bu bölümdeki çalışmalar hakkında da şu bilgileri verdi:  2. Etap olarak Soğancı Kavşağı - Kervan Kavşağı arası yan yol bitkisel  proje çalışmaları bitirilmiş olup yerinde uygulama yapılmaya başlanmıştır. Yan yol kanallarının bulunduğu alanda yaklaşık olarak 1900 m bordur ve nebati toprak dolgu çalışması tamamlanmıştır. Toprak tesviye çalışmaları devam etmektedir."