HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ

Düzce Belediyesi tarafından Hizmet İçi Eğitim Seminerlerinden biri daha programlandı. Türkiye Belediyeler Birliği´nin katkısı ile gerçekleştirilen seminer İletişim ve Motivasyon, Sosyal Güvenlik Mevzuatı, Kamu İhale Mevzuatı ve Personel Mevzuatı konularında hazırlandı.
25-26 Mart tarihlerinde iki gün olarak programlanan Hizmet İçi Eğitim Semineri Düzce Belediyesi Meclis Salonun´da verildi. Seminerin açılış konuşmasını yapan Düzce Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, belediyelerin ´halka hizmet´ esası ile hareket ettiklerini vurguladı. Başkan Yardımcısı Tanyel konuşmasında özetle şu görüşlere yer verdi: " Belediyeler ´halka hizmet´ esası ile hareket eden ´yerel yönetimlerdir´. Bu anlamda da en temel görevleri, şehirde yaşayan insanların talep ve ihtiyaçlarını karşılamaktır. Klasik bir tanımlama olacak ama yerleşik anlatımıyla  belediyeler vatandaşların doğumundan vefatına kadar hayatlarının en alanında hizmet için vardır. Dolayısıyla belediyelerin insanlarla birebir iletişimleri vardır.  Belediyeler ´yerel yönetim´,  vatandaşlar da şehirde yaşayan bireyler olarak karşılıklı görev ve sorumluluk içerisindedirler. Belediyelerin hizmet getirdiği alanlarda, vatandaşların da şehirde yaşamanın getirdiği belirli kurallar çerçevesinde  yükümlülükleri vardır. Bu da belediyeler ile vatandaşları karşılıklı iletişim içinde bulunmayı zorunlu hale getirmektedir. Belediyemizin tüm birimlerinin görev anlayışı ve alanı insanlarla iletişimini gerektirir. Zabıta birimimizin tüm personeli hergün sokakta, çarşıda, işyerinde insanlarla birebir iletişim içindedir. Ulaştırma müdürlüğümüzün öyle...keza tüm birimlerimizin durumu böyledir. Belediye ile işi olmayan vatandaşımız yok gibidir.  Belediye ´asli görevleri´ ile sınırlı olmayan hizmet üretmektedir. Hayatı kolaylaştırmak adına hareket eden dinamik bir olgudur. Bu nedenle sürekli kendini yenilemek durumundadır. Mevzuatları takip etmek, uygulamak; kamu yönetim esaslarını geliştirmek gibi. Bundan dolayı da belediyenin tüm birimlerinin bu gelişmeye açık olması gerekir. Bu da hizmet içi seminerler ile mümkün olabiliyor.  Yeniliğe, gelişmeye ve değişime açık bir belediye olarak bu seminerleri önemsiyoruz"  Seminerin birinci gününde psikolog Hülya Korkmaz ile Sosyal Güvenlik Uzmanı Ercüment Öztürk, ikinci gün ise İçişleri Bakanlığı İç Denetçi Tahir Tekin ile İçişleri Bakanlığı Kontrol Kurulu Başkan Yardımcısı Sebahattin Karakaya konuşmacı olarak yer aldı.