HABERLER
01-01-2010 23:59

BELEDİYEMİZ VE MARKA NIN PROJESİ

BELEDİYEMİZ VE MARKA NIN PROJESİ

Düzce Belediyesi, MARKA ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenecek ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ ile kendi işini kurmak isteyenlere fırsat sağlanıyor.

Düzce Belediyesi,  MARKA ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenecek ´Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri´  ile kendi işini kurmak isteyenlere fırsat sağlanıyor. Ücretsiz düzenlenecek girişimcilik eğitiminden sertifika alan girişimciler, KOSGEB´in yeni iş kuranlara verdiği 27 Bin TL hibe ve 70 Bin TL faizsiz krediye başvuru hakkına sahip oluyor.
 ´Kendi İşini Kurmak İsteyenler´;  Düzce Belediyesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve  KOSGEB işbirliğiyle düzenlenecek ´Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri´ ile fırsatı yakalayın. Düzce Belediyesi´nin ve MARKA, ücretsiz düzenleyeceği girişimcilik eğitiminden sertifika alan girişimciler, KOSGEB´in yeni iş kuranlara verdiği 27 Bin TL hibe ve 70 Bin TL faizsiz krediye başvuru hakkına sahip oluyor.
Girişimci adayları, Düzce Belediyesi, Kalkınma Ajansı ve KOSGEB işbirliğiyle Düzce´de düzenlenecek ´Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri´ ile iş fikirlerini hayata geçiriyor. 60 saatlik ücretsiz kurslardan sertifika alanlar, girişimcilik desteği için KOSGEB´e başvuru hakkı kazanacak. Başvuruları başarılı bulunan girişimciler 27 Bin TL´ye kadar hibe, 70 Bin TL´ye kadar faizsiz kredi almaya hak kazanabilecekler.
Düzce´de 15 Nisan Cuma günü başlayacak olan ´Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi´ için 04.04.2011 Pazartesi günü saat 18.00´a kadar Doğu Marmara Kalkınma Ajansı´nın web sitesi (www.marka.org.tr) üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz. İnternet üzerinden dolduracağınız başvuru formundaki tüm sorulara açık cevap veriniz. Başvuruların değerlendirilmesinin ardından, eğitimlere katılmaya hak kazanan adaylar 12.04.2011 Salı günü Kalkınma Ajansı´nın ve Düzce Belediyesi´nin internet sitesinden ilan edilecektir.
Eğitim kontenjanı 30 girişimcidir.

Detaylı bilgi ve başvuru desteği için Doğu Marmara Kalkınma Ajansının Düzce Yatırım Destek Ofisini ve Düzce Belediyesi Beyaz Masayı ziyaret edebilirsiniz.
Düzce Belediyesi Beyaz Masa
Cedidiye Mah. Hükümet Sok. / Düzce ; TLF: 0 380 524 5821
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Düzce Yatırım Destek Ofisi
Kültür Mah. Süleyman Kuyumcu Cad. No:11/4 (Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yanı)
 Merkez- DÜZCE ; TLF: 0 262 3320144

KOSGEB´in Yeni Girişimcilere Verdiği Destek Nedir?
KOSGEB´in, desteklediği alanlarda (tarım, eğitim ve sağlık bakanlığının alanına giren faaliyetlere destek vermiyorlar) yeni iş kurmak isteyen girişimcilere, gereken şartları sağlamaları koşuluyla verdiği hibe ve kredi desteğidir. ´Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminden´ sertifika almak desteğin ön şartıdır. Sertifikayı alabilen girişimciler, KOSGEB´in istediği formatta iş planlarını hazırlar ve KOSGEB´e destek için başvurularını yaparlar. İş planı sertifika tarihinden sonra hukuken kurulmuş işletmeler üzerinden yazılır. KOSGEB, iş planı ile yapılan başvuruyu değerlendirir ve başarılı başvuru sahiplerine hibe ve faizsiz kredi desteği verir. Hibe (geri ödemesiz) olarak 27 Bin TL´ye, faizsiz kredi olarak 70 Bin TL´ye kadar destek verebilir. KOSGEB, iş planında sunulan bütçenin tamamını desteklemez. Erkek girişimlere sundukları bütçenin yüzde 60´ı, kadın girişimcilere yüzde 70´i kadar hibe ve faizsiz kredi desteği verir. KOSGEB, hibe ve faizsiz kredi desteğini çeşitli kalemler altında, yukarıda belirtilen oranlarda vermektedir. Başarılı bulunan iş planlarına; 5 Bin TL´ye kadar şirket kuruluş masrafı, 10 Bin TL´ye kadar sabit yatırım (makine, teçhizat, ekipman) masrafı, 12 Bin TL´ye kadar (ayda Bin TL´yi geçmemek şartıyla) aylık olarak işletme gider masrafı hibe desteği verebilir. Hibe desteği peşin olarak verilmez. KOSGEB hibe ödemelerini, iş planı kabul edilen girişimci harcama yaptıkça dönem dönem vermektedir. Yine girişimci destek oranlarını geçmemek kaydıyla ve banka teminat mektubu karşılığında 70 Bin TL´ye kadar faizsiz kredi verebilir, faizsiz kredi sertifika tarihinden itibaren 4 yıl içinde geri ödemelidir.
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi nedir?
Uygulamalı girişimcilik eğitimi, KOSGEB´in yeni girişimcilere verdiği hibe ve faizsiz kredi desteğine başvurabilmenin ön şartıdır. Girişimciler, eğitimden alacakları sertifika ve hazırlayacakları iş planı ile desteğe başvuru yapabilirler. Eğitimler, aralıklarla 8 günde toplam 60 saat sürmektedir. Bu dönem eğitimler 15 Nisan´da başlayacaktır. Eğitim yeri ve takvimi daha sonra belirtilecektir, eğitimler 8 tam gün sürecektir (6 gün 8 saat, 2 gün 6 saat). Eğitimler ücretsizdir. Eğitimlerde, girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, iş planı kavramları, üretim, yönetim ve finansal planlama gibi konularda teorik ve pratik eğitimler verilecektir. Sertifika almak için eğitimlere yüzde 80 devamlılık şarttır. Eğitimlere internet üzerinden ön başvuru alınmaktadır. Başvurular; iş fikri, KOSGEB´in destekleme alanları, pazar bilgisi, tecrübe, eğitim, sermaye durumu, işin kurulacağı zaman, eğitime devamlılık gibi kriterler göz önüne alınarak değerlendirilmekte ve ilk değerlendirmeden geçen başvuru sahipleri ile mülakat yapılmaktadır. Mülakat sonucu 30 kişi seçilmektedir.
Başvurular nasıl ve nereye yapılacaktır?
Ön başvurular, www.marka.org.tr adresinden girilerek, ilgili linkten yapılacaktır. Öncelikle, başvuru sahibiyle ilgili kişisel bilgiler ve iletişim bilgileri doldurulmaktadır. Daha sonra girişimci adayının iş fikrine dair sorular yer almaktadır, bu soruların değerlendirme aşaması düşünülerek net ve açık doldurulması gerekmektedir. Daha fazla bilgi için Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi uzmanı ile irtibata geçiniz.