HABERLER
01-01-2010 23:59

MARKA YENİ BİNASINDA

MARKA YENİ BİNASINDA

Düzce, Bolu, Sakarya, Kocaeli ve Yalova illerinin bağlı bulunduğu kısa adı MARKA olan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın Kocaeli’ndeki yeni hizmet binası törenle açıldı.

Düzce, Bolu, Sakarya, Kocaeli ve Yalova illerinin bağlı bulunduğu kısa adı MARKA olan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı´nın Kocaeli´ndeki yeni hizmet binası törenle açıldı. MARKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörlükleri, KOSGEB Kocaeli Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve 2011 yılı Mali Destek Programlarının açılışları da aynı tören içinde gerçekleştirildi. Toplu açılışa Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün´ün yanı sıra MARKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Düzce Valisi Vasip Şahin, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, MARKA Ajansının Yönetim Kurulu Üyeleri, Kalkınma Kurulu Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile STK´ların temsilcileri ile bölge paydaşları katıldı.
Toplu açılış töreninde konuşan MARKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Sakarya Valisi Mustafa Büyük 2010 yılı mali destek programı kapsamında 68 KOBİ´ye 15 Milyon lira hibe verdiklerini söyledi. Vali Mustafa Büyük 2011 yılı mali destek programları için de 16 Milyon liralık hibenin verileceğini vurguladı.  Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün de yaptığı konuşmada hükümet olarak girişimciliği desteklediklerini belirtti. Üniversite öğrencilerine yönelik olarak tekno projeleri teşvik ettiklerini ve önemsediklerini ifade eden Bakan Ergün bu konuda şu görüşlere yer verdi " Üniversite öğrencilerine yönelik olarak tekno projeleri destekliyoruz. Bunun için ilk aşamada 27 bin lira hibe kredi veriyoruz. Kabul edilebilir ve uygulanabilir projelerde ise 70 bin liraya kadar 4 yıl vadeli iki yılı ödemesiz kredi veriyoruz. Bundan sonra Üniversite mezunu bir genç kamu ya da özel sektörde nasıl iş bulabilirim düşüncesinden uzaklaşacak, (nasıl girişimci olabilirim, nasıl kendi işimi kurabalirim) diyecektir)" Bakan Nihat Ergün´ün konuşmasının sonrasında toplu açılış için kurdela kesildi.