HABERLER
01-01-2010 23:59

YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ YAPILDI

YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ YAPILDI

Düzce Belediyesi tarafından organize edilen Düzce Belediyesi Yağlı Pehlivan güreşleri D-100 karayolu Çaybükü Dedekoru Mesire alanında yapıldı.

Düzce Belediyesi tarafından organize edilen Düzce Belediyesi Yağlı Pehlivan güreşleri D-100 karayolu Çaybükü Dedekoru Mesire alanında yapıldı. Düzce Belediyesi tarafından her yıl yapılan ve geleneksel hale getirilen güreşlerin bu yıl beşincisi gerçekleştirildi. Günboyu süren Düzce Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşlerini Düzce Valisi Vasip Şahin, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Vali Yardımcısı Ramazan Şahin, Çevre İlçelerin Kaymakam ve Belediye Başkanları, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nusret Özsoy, Düzce Belediye Meclis Üyeleri ile Belediye Başkan Yardımcıları, Ak Parti Milletvekilleri adayları ve çok sayıda güreş sever izledi. Tüm kategorilerde çetin geçen güreşlerde Başpehlivanlık güreşini 649.´uncu Tarihi Kırkpınar Güreşleri Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil kazandı. 
Düzce Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve bu yıl 5´incisi yapılan Yağlı Pehlivan Güreşleri, Minikler, Tozkoparan, Teşvik, Deste, Küçükorta, Küçük, Büyük, Büyük Orta, Başaltı ve Başpehlivanlık kategorilerinde tamamlandı. Başpehlivanlık güreşlerine ise tarihi Kırkpınar güreşlerinde iki kez birincilik alan Mehmet Yeşil Yeşil ile eski dünya şampiyonu Ömer Aslantaş, Servet Bulut, Ziya Ünlü, Şükrü Kazan, Vedat Ergin, Osman Özgün, Hüseyin Şahinal, Ümit Balta, Savaş Yıldırım, Murat Aydoğdu, Sezgin Yüksel, Mahmut Kavakçı, Şaban Yılmaz, Murat Gençtür, Murat Hikmet ve Ahmet Kavakçı katıldılar. Çetin geçen güreşlerde Başpehlivanlık güreşi Düzce Belediyesi adına güreşen Ahmet Kavakçı ile Mehmet Yeşil Yeşil arasında geçti. Güreşin normal süresi içinde her iki güreşçi de birbirine üstünlük sağlayamadı. Altın puanlık mücadelede ise kazanan Mehmet Yeşil Yeşil oldu. Başpehlivanlara kupaları Düzce Belediyesi Başkanı İsmail Bayram tarafından verildi.