TİYATRO FESTİVALİNDE EN İYİLER AÇIKLANDI

Düzce Belediyesi tarafından yapılan ve Düzce’de ilk kez gerçekleştirilen ‘Liselerarası Tiyatro Festivali’nde 13 dalda belirlenen ‘En İyiler’ açıklandı. Tiyatro Festivali ödülleri için Düzce Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde tören düzenlendi.

Düzce Belediyesi tarafından yapılan ve Düzce´de ilk kez gerçekleştirilen ´Liselerarası Tiyatro Festivali´nde 13 dalda belirlenen ´En İyiler´ açıklandı. Tiyatro Festivali ödülleri için Düzce Belediyesi Sosyal Tesisleri´nde tören düzenlendi. Festivale katılan tüm okulların idareci ve tiyatro ekiplerinin hazır bulunduğu törene Düzce Valisi Vasip Şahin, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Belediye Başkan Yardımcıları Vahap Demirel, İsmail Tanyel, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Haşmet Batur da katıldı.
Sunuculuğunu tiyatrocu Feray Darıcı´nın yaptığı gece okulların sahneledikleri oyunlardan kısa gösterilerin yer aldığı sinevizyon gösterisi ile başladı. Daha sonra Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram bir konuşma yaptı. Başkan Bayram, Düzce´de ilk kez Tiyatro festivali düzenlendiğini belirterek, " Bu etkinliğin düzenlenmesini çok önemsedik.  Bunun birçok nedeni var; ancak sadece bir kaçını söylemek istiyorum. Birincisi: gençlerin özellikle öğrenci gençliğin kültürel aktivitelerle uğraşması, bu konudaki yeteneklerinin, becerilerinin geliştirilmesidir. İkincisi; öğrencilerin sosyal gelişimleri için iyi bir örnek teşkil etmesi, toplumun sosyal gelişimine destek olmasıdır. Yaklaşık 6 aylık bir süreç geçirdik. Bugün geldiğimiz noktada amacımıza ulaştığımızı söylemek istiyorum. 16 Okulumuz bu etkinliğimize katıldı. Yaklaşık 3 bin kişi bu oyunları izledi. Oyunlar ve oyuncular başarılı bulundu. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, önemli bir iş başarılmıştır. Milli Eğitim Müdürlüğümüze katkılarından dolayı, oyunların sahnelendiği andan itibaren çok titiz ve sorumlu çalışma gösteren, tiyatrocularımızı değerlendirmenin ötesinde öneriler sunan değerli jüri üyelerimize, tabii ki sahne alan ve sahne gerisindeki tüm öğrenci ve çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz´ dedi.  Düzce Valisi Vasip Şahin de yaptığı konuşmada tiyatronun öğrencilerin gelişimi üzerindeki olumlu etkisinden söz etti. Kendisinin de öğrenci iken tiyatroda sahne aldığını vurgulayan Vali Şahin " Sahnedeki heyecanı bilirim. Festivale katılan tüm öğrencilerimiz bu heyecanı yaşadılar. Bu tür etkinlikler ile öğrencilerimizin özgüveni gelişiyor´ dedi.  Konuşmaların ardından festivale katılan tüm okulların idarecilerine katılım belgesi verildi. Ardından da ödül törenine geçildi. 10 gün süren tiyatro festivalinde görev alan Mehmet Ali Toklu, Ahsen Gül Elver, Ferdi Yıldız ve Cem Balcı´dan oluşan Jüri üyeleri 13 kategorideki en iyi belirledi. Salonu dolduran festivale katılan okulların tiyatrocularının büyük heyecanla bekledikleri festival dereceleri şu şekilde açıklandı. En iyi oyun: Çatallı Köy ( Fatih Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Ödülü Masa Üstü Bilgisayar), En iyi yönetmen: Nimet Şahin ( Küçük Kara Balık/Kız Teknik ve Meslek Lisesi ve Ödülü Laptop), En iyi erkek oyuncu: Mete Davut Şen ( Susuz Yaz/ Cumayeri Çok Programlı Lise ve ödülü Laptop), En iyi yardımcı erkek oyuncu: Oğuz Cingirt ( Güven Polis Karakolu/ Akçakoca Ticaret Meslek Lisesi ve ödülü Saat), En iyi kadın oyuncu: İrem Seyis ( Susuz Yaz/ Cumayeri Çok Programlı Lise ve ödülü Laptop), En iyi yardımcı kadın oyuncu: Kübra Koşar ( Salak Oğlum/ Kaynaşlı Anadolu Lisesi ve ödülü Saat), En iyi dekor: Kanlı Mendil ( Özel Yunus Güner Lisesi ve ödülü Masa üstü bilgisayar), En iyi kostüm: İstanbul Efendisi ( Havva Tozan/ Anadolu Öğretmen Lisesi ve ödülü fotoğraf makinesi), En iyi müzik: 3. Tekil Şahıs ( Özel Öncü Türk Anadolu  Lisesi ve ödülü video kamera), En iyi ışık : Çatallı köy ( Fatih Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve ödülü video kamera), En iyi makyaj : Küçük Kara Balık ( Düzce Kız Teknik ve Meslek Lisesi ve ödülü Fotoğraf makinesi), En iyi dans : Küçük Kara Balık ( Düzce Kız Teknik ve Meslek Lisesi) ve Tiyatro Festivali´nde bir de özel ödül verildi. Düzce eski Belediye Başkanlarından Afer Tütüncüoğlu adına özel ödül konuldu ve bu ödülü de Yavuz Selim Ticaret Meslek Lisesi Zoraki Evlenme oyunu ile aldı. Ödül töreninin ardından festivale katılan tüm okulların idareci ve tiyatroda ekipleri protokol ve jüri üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.