HABERLER
01-01-2010 23:59

ZABITA SEMİNERİ YAPILDI

ZABITA SEMİNERİ YAPILDI

Düzce Belediyesi Zabıta Personeline yönelik hizmet içi eğitim semineri verildi. Düzce Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Düzce Belediyesi ve Belediyeler Birliği işbirliğinde düzenlenen Zabıta Personeli Yönelik Hizmet İçi Eğitim Seminerinde konuşan Düzce Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, “Belediye kanunu ve diğer kanunlar zabıtanın görev ve yetki sorumluluklarını belirler’ dedi.

Düzce Belediyesi Zabıta Personeline yönelik hizmet içi eğitim semineri verildi. Düzce Belediyesi Meclis Salonu´nda gerçekleştirilen Düzce Belediyesi ve Belediyeler Birliği işbirliğinde düzenlenen Zabıta Personeli Yönelik Hizmet İçi Eğitim Seminerinde konuşan Düzce Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, "Belediye kanunu ve diğer kanunlar zabıtanın görev ve yetki sorumluluklarını belirler´ dedi.
Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel konuşmasında şu görüşlere yer verdi " Yerel Yönetimlerin asli unsurlarından birisi de yerine getirdiği görevler ve hizmetler bakımından Belediye Zabıtasıdır. Belediye Zabıtasının çok uzun soluklu ve köklü bir teşkilat geçmişi olduğunu söylersek pek de abartmış sayılmayız.   İnsanlığın yerleşik hayata geçtiği dönemlerden günümüz modern kentlerinin sosyo kültürel ve sosyo ekonomik hayatında Zabıtanın gerekliliği daha da belirginleşmiştir. Kentlerin değişme ve gelişme göstermesi, paralelinde kent sakinlerinin ihtiyaç ve beklentilerinin çeşitlenmesine neden olmuştur. Belediyeler, hemşerileri için doğumdan ölüme kadar geçen süre zarfında, ihtiyaç duyulan hizmetleri vermesi beklenilen yüzü halka dönük kurumlardır. Kent yaşamında her gün,her yerde ve her an yüzlerce Belediye emir ve yasakları ihlal edilmekte, başka bir değişle kente karşı suçlar işlenmektedir. İşte bu emir ve yasakların, Belediye suçlarının hangi görevlilerin araştıracağını, takip ve tespit edeceğini hükmolunan cezaların infazını kimlerin yapacağını Belediyelerin icra gücü ve kolluk kuvveti olarak BELEDİYE ZABITA´sını işaret etmektedir. Belediye Zabıtası 200 e yakın kanun, yönetmelik ve talimatnamelerle iç içe çalışmaktadır. Böylesi bir durumda eğitimi ve bilgi donanımı büyük önem kazanmaktadır. Şimdilik kurum içi mesleki temel eğitimle zabıta memurlarına kazandırılmaya çalışılmaktadır. Daha önce de yaptığımız gibi bugün de bu hizmet içi eğitim seminerlerinden birini daha gerçekleştiriyoruz.  Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, daha etkin ve daha verimli çalıştırılması, hizmet götüren, çözümler sunan bir konuma getirilmesi isteniyorsa burada Zabıta´nın ihmal edilmemesi gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle seminerimizin hayırlı geçmesini temenni eder, seminerimize katkı veren İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü sayın Recep Demir ile  Kayseri Büyükşehir Beledişyesi Hukuk İşleri Müdürü Avukat Veli Böke´ye teşekkür ederim . Konuşmanın ardından eğitime geçildi. İçişleri Bakanlığı Baş kontrolörü Recep Demir İşyeri açılış ruhsat yönetmeliği konusunda bilgiler aktarırken, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü Avukatı Veli Böke Kabahatler kanunu belediye cezaları hakkında bilgiler aktardılar.