YÜZME KURSLARI BAŞLADI

Düzce Belediyesi tarafından 5-12 yaş arası çocuklar için yüzme kursları başladı. Ücretsiz olarak verilen kurslar 2 ay süreli olarak programlandı.

Düzce Belediyesi tarafından yaz dönemi için ´yüzme kursları´ projesi geliştirildi. Buna göre 5-12 yaş arası çocuklar için 2 ay süreli olarak yüzme kursları programlandı. Bunun için kalıcı konutlarda 23 Nisan ilköğretim okulu ile merkezde Mustafa Kemal ilköğretim okulu bahçesine portatif yüzme havuzları kuruldu. Uzman eğitimciler tarafından kurulan iki ayrı havuzda eğitimler veriliyor. 3 bin çocuğun yüzme eğitiminin hedeflendiği projede kayıtlar da devam ediyor. Kayıtların havuzların bulunduğu okul bahçelerinde yapılabileceği belirtildi. Başvurulara göre hafta içinde 3 gün olmak üzere dönüşümlü olarak kurs verilecek. Yüzme kursları için 4 havuz hazırlandı. Bunlardan ikişer tanesi 7 metre genişliğinde 14 metre uzunluğunda ve 1,35 metre derinliğinde komple havuz sistemi olacak, diğer iki havuz ise 3 metre genişliğinde 6 metre uzunluğunda ve 60 santim derinliğinde eğitim ve engelli havuzu olacak. Bu arada, yüzme kurslarının yanı sıra satranç, masa tenisi kursları da programlandı. Ayrıca çocuklar için şişme oyun parkurları hazırlandı.