DÜZCE BELEDİYESİ NDEN ENGELLİLER İÇİN YENİ BİR PROJE

Düzce Belediyesi tarafından engellilere yönelik olarak ‘ Engelsiz Girişimcilik’ adı altında yeni bir proje başlatıldı.

Düzce Belediyesi tarafından engellilere yönelik olarak ´ Engelsiz Girişimcilik´ adı altında yeni bir proje başlatıldı. Engelli insanların topluma kazandırılması, ekonomik fırsatlardan yararlanabilmelerini sağlamaya yönelik proje için ilk aşamada eğitim semineri programlandı. Kısa adı ABİGEM olan Doğu Marmara Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi tarafından hazırlanan seminer 9 günü kapsayacak.
Düzce Belediyesi´nin bir süre önce kısa adı MARKA olan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından açılan proje yarışmasında birinci olan ´Engelsiz Girişimcilik´ projesi başladı. Bunun için öncelikli olarak engelli vatandaşlar için ücretsiz eğitim semineri düzenlendi. Düzce Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve kısa adı DÜSED olan Düzce Sosyal Etkinlikler Derneği tarafından desteklenen projede ABİGEM tarafından verilen seminere 40 engelli vatandaş katılıyor. Eğitmen ve Danışman Murat Ünver tarafından verilen seminerin ilk gününde proje tanıtımı yapıldı. Düzce Belediyesi Meclis Salonu´nda verilen seminerde proje tanıtımı için özetle şu görüşlere yer verildi " Bu proje ile ilimizde yaşayan dezavantajlı bireyler olarak ifade ettiğimiz engelli bireylerimizin yaşamlarını normal bireyler gibi sürdürmelerine destek olmak ve sahip oldukları yaratıcılıklarını ifade edebilmeleri için onlara gerekli özgüveni kazandırmak hedeflenmektedir. Amacımız engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama diledikleri gibi katılmalarının ötesinde üreten, çalışan ve katma değer yaratan bireyler olmalarına yardımcı olmaktır. Bu proje ile aynı zamanda, engelli vatandaşlarımızın girişimcilik ruhlarının desteklenmesi yoluyla mevcut durumlarına rağmen yapabilecekleri şeyler konusunda motive edilmeleri ve bilinçlendirilmeleri amaçlanmaktadır. Bu bakış açısıyla engelli vatandaşlarımız için gerçekleştirilecek "liderlik ve girişimcilik" eğitimi ile bireysel, kurumsal, sosyal ve ekonomik girişimcilik tüm boyutlarıyla incelenecek ve engelli girişimcilere ve girişimci adaylarına yol gösterecek bilgi ve deneyim paylaşımı sağlanacaktır.  Değişim basamaklarında başarılı adımlar atmak ve iyi sonuçlar almak için gerekli bilgi beceri ve uygulamaların aktarıldığı "Profesyonel Yönetim Becerileri Eğitimi "  ile de modern yönetim yaklaşımları çerçevesinde lider yöneticilik bilgi ve becerileri etkileşimli bir ortamda engelli bireylerimize kazandırmaya çalışılacaktır. Bu desteğin ve çalışmaların sürdürülebilir olması için engelli vatandaşlarımızın yanı sıra en yakın çevrelerindeki kişilerin yani ailelerinin de eğitimlerle bilinçlendirilmesi ve bu süreçte onlara gerekli motivasyonu sağlayarak destek olmaları gerekmektedir.  Aile içinde bilinçli bir iletişim gerek engelli birey gerekse de diğer aile fertlerinin yaşam motivasyonun ve toplumla barışık sosyal bir paylaşım ortamının sağlanması açısından oldukça önemlidir. Bu amaçla proje kapsamında  "engelli bireyler ve aileleri için iletişim" eğitimi gerçekleştirilmesi planlanmıştır. Amacımız, engelli vatandaşlarımızı her anlamda topluma ve iş dünyasına kazandırmak; hedefleri ve hayalleri olan bireyler olmalarını sağlamak ve hayallerini gerçekleştirebilmeleri için onları ve ailelerini desteklemektir.