HABERLER
01-01-2010 23:59

BAŞKAN UCLG İÇİN FAS A GİTTİ

BAŞKAN UCLG İÇİN FAS A GİTTİ

Kısa adı UCLG olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Birliği yeni dönem Yönetim Kurulu toplantısı 21-24 haziran tarihleri arasında Fas’ın Rabat kentinde gerçekleştirilecek.

Kısa adı UCLG olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Birliği yeni dönem Yönetim Kurulu toplantısı 21-24 haziran tarihleri arasında Fas´ın Rabat kentinde gerçekleştirilecek. UCLG teşkilatı Ombudsmanı olan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram toplantıya katılmak üzere Fas´a gitti. UCLG Yönetim Kurulu ve üyelerine açık olarak programlanan toplantının açılış törenlerinde UCLG Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Toptaş´ın konuşması yer alacak.  Fas´ın Rabat kentindeki toplantıya UCLG´nin Yönetim Kurulu´nda ve üyeliklerinde yer alan Türkiye´den Belediye Başkanları da katılacak. Toplantının gündem maddeleri arasında, UCLG´nin önceliklerinin yeniden tanımlaması maddesi de yer alıyor.
UCLG tarafından dünya yerel ve bölgesel liderler zirvesi oluşturulması amacıyla yeni bir toplantı programlandı. Buna göre UCLG Yönetim Kurulu üyelerinin katılacağı toplantı Fas´ın Rabat kentinde yapılacak. 21-24 haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan toplantıda UCLG Dünya Teşkilatı açısından vazgeçilmez nitelikteki hükümler ile genel ve ortak nitelikli hükümler ortaya konulacak. Bu arada her bir bölge teşkilatının farklılıklarını ve belirli gereksinimlerini yansıtan özel nitelikli hükümler de değerlendirilecektir. Fas toplantısı öncesinde yayınlanan bildiride UCLG hedefi olarak şu görüşler yer verildi : " Yerel Yönetimler arasında ve dünya toplumu içinde işbirliği yoluyla yerel yönetimin değerlerini, amaçlarını ve çıkarlarını geliştirerek demokratik yerel yönetimin dünya ölçeğinde birleşik sesi ve sözcüsü olmak"   UCLG Ombudsmanı Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram´ın da katılacağı toplantı Rabat Belediye Başkanı Fathallah Oualalou´nun açılış konuşması ile başlayacak.