ATATÜRK ÜN DÜZCE YE GELİŞİ

Atatürk’ün Düzce’de Selamlar Köyü’ne gelişinin 77’inci yıldönümü törenlerle kutlandı.

Atatürk´ün Düzce´de Selamlar Köyü´ne gelişinin 77´inci yıldönümü törenlerle kutlandı. Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen törenlere Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Osman Çakır, Düzce Vali Yardımcısı Miktat Alan, Gümüşova Kaymakamı Mustafa İkbal Eşki, Düzce Belediye Başkan Vekili Bayram Bayraktar, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Bostancıoğlu protokol mensupları ile vatandaşlar katıldılar.
Törenler önce Selamlar yolu üzerinde Düzce Mehter Takımı eşliğinde protokolün tören alanına yürüyüşü ile başladı. Tören alanı girişinde yöresel kıyafetler içinde Selamlar´ı temsilen halkoyunları ekibi mensubu tarafından ValiYardımcısı Alan´a ayran ikram edildi. Daha sonra Düzce Mehter Takımı ile halkoyunları ekibi gösteri yaptılar.  Atatürk´ün Selamlara gelişi nedeniyle köyün gençleri tarafından 500 metre ve 1000 metre koşuları yapıldı. Koşuda dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından verildi. Düzce Belediye Başkan Yardımcısı ve Başkan Vekili Bayram Bayraktar 500 metrede üçüncü olan Emre Küçük´e ödülünü verdi. Törenlere daha sonra köy meydanında kurulan Atatürk müzesinin gezilmesi ile devam edildi. Atatürk´ün Selamlar´a gelişinin 77´inci yıldönümü protokol ve vatandaşlara ayran ve börek ikram edilmesi ile son buldu.