HABERLER
01-01-2010 23:59

HİLAL KAPLAN DAN SOSYOLOJİK MESAJLAR

HİLAL KAPLAN DAN SOSYOLOJİK MESAJLAR

Düzce Belediyesi´nin Ramazan sokağında söyleşiye katılan sosyolog gazeteci yazar Hilal Kaplan toplumdaki dayanışma konularında önemli mesajlar verdi.

Düzce Belediyesi´nin Ramazan sokağında söyleşiye katılan sosyolog gazeteci yazar Hilal Kaplan toplumdaki dayanışma konularında önemli mesajlar verdi. Toplumun hoşgörü ve tahammül tutumları içinde barış içinde bulunacağını işaret eden sosyolog Hilal Kaplan, ´ Bu özelliği toplumun en küçük bireyi aileden toplumun tüm kesimine yayabilirsiniz´ dedi.
Düzce Belediyesi´nin Ramazan ayı nedeniyle kalıcı konutlar 7´inci bölgede oluşturduğu Ramazan sokağındaki etkinlikler devam ediyor. Belediye Dış ilişkiler müdürlüğü organizasyonu ile gerçekleştirilen etkinliklere sosyolog gazeteci yazar Hilal Kaplan´da konuk olarak katıldı. İftar sonrası kitaplarını imzalayan Hilal Kaplan daha sonra mobil sahne üzerinde söyleşi yaptı. Konuşmasında toplum birlikteliği ve dayanışması üzerinde duran Kaplan görüşlerini özetle şu şekilde dile getirdi : ´Türk toplumumun en önemli özelliği hoşgörü ve tahammülü birlikte geliştirmesidir. Ancak burada bir ayrıntıyı da belirtmek gerekiyor. Hoşgörü insanın kendi bireysel özelliklerinin yanı sıra karşısındaki kişiye tolerans göstermesi ile sınırlıdır. Ancak tahammül ise karşımızdaki insanın farklılığını algılayarak, bu farklılığı algılayarak tolerans göstermesidir´ Gazeteci yazar Hilal Kaplan daha sonra yeryüzündeki Müslüman ülkelerin birbirleriyle dayanışma içinde olması gerektiğini işaret etti. Türkiye´nin Müslüman ülkelerde lider ülke konumunda olduğunu vurgulayan Kaplan ´ Türkiye bu açıdan İslamiyet ile demokratikleşmeyi başarmış bir ülkedir´ dedi. Söyleşinin ardından Belediye Dış İlişkiler Müdürü Esma Sümer Hilal Kaplan, plaket ve çiçek takdim etti.