HABERLER
01-01-2010 23:59

EĞİTİM KALKINMANIN TEMEL UNSURUDUR

EĞİTİM KALKINMANIN TEMEL UNSURUDUR

2011-2012 ‘Eğitim ve Öğretim Yılı’ ve İlköğretim Haftası nedeniyle Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram bir mesaj yayımladı.

2011-2012 ´Eğitim ve Öğretim Yılı´ ve İlköğretim Haftası nedeniyle Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram bir mesaj yayımladı. Ülkenin geleceği için eğitime yatırım yapılması gerektiğini belirten Başkan Bayram mesajında ´ Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim seviyesi yükseldikçe toplum ve ülke daha da gelişecektir´ dedi. 
Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram´ın yeni öğretim yılı için mesajı şu şekilde: "Ülkelerin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmişlik düzeylerini belirleyen en önemli faktörlerden biri de eğitimdir. Eğitim, bireylere sağladığı yararların yanı sıra toplumun kültürel seviyesinin gelişmesinde de en büyük etkendir. Bireylerin eğitim seviyesi yükseldikçe bu mutlaka halka gibi toplumun ve ülkenin her kesimini olumlu etkileyerek geliştirecektir. Düzce´ye baktığımızda da toplam nüfus içinde eğitimde olan nüfus oranının yüksek olduğunu görüyoruz. Gençlik ve gelecek üzerine en tartışılmaz gerçek; bir kentin, ülkenin geleceğinin gençlerin sırtında olduğudur. Ne var ki, gençliği donanımlı hale getirmek de biz yöneticilere düşmektedir. Bu konudaki en büyük sorumluluğumuz özellikle çocuk ve gençlerin dinamizmlerini olumlu yönlere kanalize etmek, bireysel ve sosyal yönlerinin geliştirilmesine imkan sağlamaktır. Böylece geleceğin mutlu gençliğini ve aydınlık yarınlarımızı inşa etmiş oluruz. Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim ve öğretim yılının önce öğrencilerimize sonra velilerimize, öğretmen ve idarecisi ile tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını temenni ederim"